CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #pszichológia
Mi a hosszú kapcsolat titka?
Mi a hosszú kapcsolat titka?
2019. szept. 12. 14:00
Van úgy, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél ambiciózus és folyamatosan igényli a fejlődést, míg a másik jól érzi magát a megnyugtató állandóságban és szívesebben marad a komfortzónáján belül. Hogyan és meddig tudunk kompromisszumot kötni? Erről kérdezte a csalad.hu Megyeri Zsuzsanna pszichológust, pár- és családterapeutát.
Sejtszinten hordozzuk a családi mintákat
Sejtszinten hordozzuk a családi mintákat
2019. aug. 15. 12:46
Sokszor vesszük észre magunkon, hogy a szüleink, nagyszüleink szófordulatait, gesztusait használjuk? Ezek észrevétlenül hagynak lenyomatot az életünkön, befolyásolják a kapcsolataink alakulását, a pénzügyeinket, vagy egyszerűen csak ugyanazokat a hibákat követjük el újra és újra. De van megoldás!
Balkézzel jobban megy…
Balkézzel jobban megy…
2019. aug. 14. 5:13
Az emberiség legnagyobb része, nagyjából 90 százaléka a jobb kezét használja, ha valamit csinál, de van egy 10 százaléknyi kisebbség, akinek a másik a természetes. Ma rájuk figyelünk: augusztus 13. a balkezesek világnapja.
Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak
2019. júl. 22. 6:09
Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak, mert torzíthatják az énképüket – közölte Kalamár Hajnalka klinikai pszichológus az M1 aktuális csatornán.
Autogén tréning: mindenre jó?
Autogén tréning: mindenre jó?
2019. júl. 18. 9:07
Megtanulhatjuk egyszerre kezelni a lelkünket és a testünket, képesek lehetünk lenyugtatni önmagunkat. Jól jön ez a tudás, ha túl sok stressz ér a munkahelyünkön vagy félünk a fogorvosnál, de akkor is, ha könnyebb és biztonságosabb szülésre vágyunk.