csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #lelkünktitkai
Minden napra egy kérdés – Beszélgessünk a házastársunkkal!
Minden napra egy kérdés – Beszélgessünk a házastársunkkal!
2019. dec. 9. 6:00
Jól tudjuk, hogy a hosszú ideig jól működő házasság egyik kulcsa a beszélgetés. Igen ám, de a fárasztó napok után sokszor még a legromantikusabb társak is csak a napi történésekig és a másnapi feladatokig jutnak. 30+1 kérdést írtunk össze házaspároknak, kifejezetten a kapcsolat frissen tartásához! Hozzá való kellékek: pár nyugodt, közös perc kényelemben, egy pohár ital és egy kis finomság. Jó beszélgetést!
Szomorú? Segít a zene
Szomorú? Segít a zene
2019. nov. 29. 6:00
Amikor rossz kedvünk van, ösztönös reakcióként gyakran a zenéhez fordulunk. Egy jó melódia segít kisírni a bánatunkat, oldja a bennünk lévő feszültséget, jobb kedvre derít és feltölt energiával. Terápiás céllal való használata pedig még a komoly lelki traumákat is feloldhatja.
Tanítsuk meg gyermekünket a hálára!
Tanítsuk meg gyermekünket a hálára!
2019. nov. 28. 15:00
A tengerentúlon idén november 28-ra esik a Hálaadás napja. Bár nálunk nem tartják ezt az ünnepet, mégis érdemes időnként megállnunk és elgondolkodnunk azon, mennyire fontos hálát adni az életünkben azért, amink van.
A megbocsátás művészete
A megbocsátás művészete
2019. nov. 22. 15:00
Számos árnyalata létezik azoknak a nézeteltéréseknek, amelyek valamiféle haragot szülnek bennünk. Ezek fakadhatnak meg nem értésből, amikor nem tudjuk, hogy mit miért tesz a másik, vagy a nemtörődömség, esetleg az ártó szándékok felismeréséből is. A kérdés az, hogy miként működik a megbocsátás? Nagy Éva pszichológus szakértővel beszélgettünk.
„A kíváncsi ember sosem unatkozik!”
„A kíváncsi ember sosem unatkozik!”
2019. nov. 11. 6:00
Bore out, azaz krónikus unalom szindróma. Rohanó világunkban azt gondolhatnánk, hogy kevés embert érint ez a probléma, valójában viszont többen is küzdenek vele, főként a munkahelyükön. Pál Zsolt életvezetési tanácsadóval beszélgettünk megelőzésről, kezelésről és célokról.