csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #hagyomány
Újévi fogadalmak – hogyan lehet hosszútávú a siker?
Újévi fogadalmak – hogyan lehet hosszútávú a siker?
2019. dec. 29. 9:00, Életmódcall_made
Nagyon szeretünk újévi fogadalmakat tenni, a legtöbben szilveszter éjjel kezdünk életmódváltásba. Januárban megtelnek a tornatermek, megkétszereződik a fogyókúrázók száma, és mindenki nagyon elszánt… pár hétig. Aztán valahogy csökken a lelkesedés. Íme 6 tipp ahhoz, hogy valóban meg is tudjuk valósítani az elhatározásainkat.
Karácsony a világ körül
Karácsony a világ körül
2019. dec. 23. 6:00, Életmódcall_made
Izgalmas időnként bepillantani más kultúrák ünnepi szokásaiba, ezért most három külföldit kérdeztünk meg, náluk milyen karácsonyi tradíciók élnek.
Luca napján legyünk egy kicsit babonásak!
Luca napján legyünk egy kicsit babonásak!
2019. dec. 13. 6:00, Életmódcall_made
Luca napi vásárokat már nagyon sok iskolában tartanak, és a Luca napi búzaültetést is ismerjük. De mi a helyzet a lucaszékkel, a boszorkányokkal, a tyúkok megvarázslásával? Luca napi babonás kisokosunk következik.
Ijedelmek, hiedelmek
Ijedelmek, hiedelmek
2019. okt. 31. 6:00, Életmódcall_made
Mindenszentek vagy Halloween? Halloween vagy Halottak napja? Valóban tátong-e szakadék a három jeles nap hagyományai és eredete között? Tudjuk-e, hogy pontosan mire emlékezünk az őszi ünnepsorban?
A szerda a népi játék napja lesz
A szerda a népi játék napja lesz
2019. okt. 9. 6:35, Iskolást nevelünkcall_made
Szerdán a világ minden tájáról csatlakoznak a népi játék napja kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy a diákok oktatásában a magyar népi játékok elnyerjék méltó helyüket – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.