A július 1-jei indulás óta már több mint 16 500 igénylést adtak be a Magyar Államkincstárhoz – közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz).

Felidézték, hogy a program meghirdetése után létrehozták a Családbarát márkakereskedés programot, majd a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Lízingszövetséggel együttműködve azon dolgoztak, hogy a támogatást elnyerőknek a lehető legkönnyebb legyen a teljes ügymenet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Magyar Államkincstárral arra törekedtek, hogy a pályázat beadásától a gépkocsi átvételéig tartó folyamat egyszerű, átlátható és minden résztvevő számára biztonságos legyen – hangsúlyozta a szövetség.

Kiemelték, hogy a frissen kiadott határozatok már tartalmazzák a kiválasztott márkakereskedő és a megvásárolni kívánt gépkocsi adatait is.

A Gémosz jelezte: nehézséget jelent, hogy szeptember 1-jétől ismét szigorodott az európai károsanyag-szabályozás, emiatt a szállítási határidők egyes modellek esetében meghaladhatják a hat hónapot. Azoknak, akik már megkapták a támogatásra jogosító határozatot, a Magyar Államkincstár újra kiadja azt, ha nincs változás a jogosultnál – közölték.

(fotó: Shutterstock)