15 perc aktív testmozgás - a mozgalom 1982-es kanadai indulása óta ennyit kell teljesíteni a Kihívás Napján. Magyarország 1991 óta vesz részt a nemzetközi akcióban, hazánkban eddig összesen csaknem 1600 település vett részt a hagyományosan május utolsó szerdáján - az idén május 29-én - megrendezendő sportos eseményen. Tavaly csaknem 58 millió percet töltöttek mozgással a résztvevők.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által koordinált rendezvény célja természetesen nemcsak az, hogy túlszárnyalják a tavalyi adatokat, hanem, hogy minél több embert megnyerjen a rendszeres testmozgásnak, mely köztudottan nem csak a fizikai, hanem a mentális egészség szempontjából is elengedhetetlenül fontos.

A munkahelyeknél már javában tart a Kihívás Hónapja, a tavalyi 80-nal szemben idén 140-nél is több munkahelyi csapat nevezett és szállt versenybe az ajándékokért.

A településeknek, oktatási intézményeknek, tűzoltóparancsnokságoknak, és idén először a sportszervezeteknek hétfő éjfélig van lehetősége nevezni a www.kihivasnapja.hu oldalon.

A legsportosabbak díjazása sem maradhat el: összesen hárommillió forint értékű sportszerutalványt osztanak ki.