A színházi reptetőberendezéssel akár két emelet magasba lehet emelkedni, a jelmeztervezővel álomszép kellékeket és jelmezötleteket valósíthatnak meg a gyermekek, és ha a napsütötte utcai nyüzsiből a félhomályba vágynak, a kisszínpadon megismerhetik a 21. század digitális színpadtechnikáját.

Gyerekfesztivál május 25. 10-18 óráig

Kézműhelyek – Földi Andreával

Helyszín: Szalon és Rejtő Jenő utca

Alkotás, kézműveskedés, színes kellékek és jelmezek. Földi Andrea jelmeztervező segítségével játszi könnyedséggel alakulhatunk át a Kincses sziget kalózaivá vagy Tündér Lala tündérgyerekeivé, és elkészíthetjük a 21. századi PINokkió robotvilág környezetét és kellékeit.

PMSZ 2.0 – Digitális színház

Helyszín: Sinkovits Imre Színpad

A Magyar Színház PMSZ 2.0 gyűjtőcímen interaktív, digitális gyermekszínházi produkciókat tervez műsorra tűzni a 2019/2020-as évadban. Ízelítőül interaktív játszóházba várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket, ahol drámapedagógus színészek segítségével próbálhatnak ki néhány olyan interaktív játékot, amellyel ritmusérzéküket, kreativitásukat és memóriájukat is fejleszteni tudják, miközben felejthetetlen játékélményben részesülnek.

PINokkió-robotbemutató

Helyszín: Próbaterem

Ha Carlo Collodi a XXI. században írta volna meg Pinokkió történetét, akkor valószínűleg a kisfiú nem fabábu lenne, hanem egy kis robot. A robot életre kelt, és a Gyerekfesztiválon bemutatkozik. A gyerekek már az őszi premier előtt beszélgethetnek és játszhatnak PINokkióval, a robottal, aki az előadásban is szerepelni fog.

Paprikajancsi Csúzlizdája

Helyszín: Hevesi Sándor tér – Pesti Magyar Színház főbejárat

Városi gyerekként jószerivel már azt sem tudjuk, hogyan kell csúzlival célozni, lőni és eltalálni valamit. Ezen most változtatni fogunk!

Bab Társulat – Babtekergő játékok

Helyszín: Rejtő Jenő utca

A gyerekek ügyessége, kreativitása négy állomáson mérettetik meg. Ágyúval lőhetnek, mint a Kincses sziget kalózai, lopakodhatnak Tündér Lala csengettyűi között, és benevezhetnek Rumini egérderbijére. Végezetül elkészülhet a 3D fotó is a Kincses sziget hídon.

Tündérreptetés

Helyszín: Rejtő Jenő utca

Mindenki lehet Tündér Lala! Aki látta a Magyar Színház előadását, pontosan tudja, hogy Tündér Lala olyan tündérgyerek, aki előszeretettel cseni el Írisz királynő szárnyait, hogy keresztül-kasul átrepülje Tündérországot. Most itt a lehetőség kipróbálni, hogyan emelkedik a levegőbe.

Részletes program a Magyar Színház honlapján.