Meglepő lehet, de a Balaton déli partjának kedvelt városa, Fonyód, az északin pedig Balatonkenese is azon 2486 település egyik, amelyekre vonatkoznak a Falusi CSOK szabályai. Így ha valaki Balaton-parti városba költözne, annak sem kell lemondania a kibővített állami támogatásról.

A hellovidek.hu közölte, hogy az OTP Ingatlanpont várakozásai alapján mely települések lesznek kiemelten népszerűek a Falusi CSOK-ot igénylők körében.

Sződ, Pest megye

Sződ Göd közvetlen szomszédja, és a környék egyik legnépszerűbb agglomerációs települése. Mind az elhelyezkedés, mind a közlekedés jól megoldott, a nemrég felújított Budapest-Vác vasútvonalon saját állomása van a településnek, illetve a folyamatos felújítás és korszerűsítés alatt álló M2-es autópálya is könnyen elérhető innen. Igaz, hogy egy átlagos négyzetméter nem olcsó, és csak az elmúlt egy év alatt harmadával drágult, de még mindig 280 ezer forint alatt van.

Tök és Perbál, Pest megye

A két szomszédos budai agglomerációs település igen népszerű lehet a vásárlók körében falusias jellege, a borospincék hangulata, valamint elhelyezkedése miatt. Igaz, hogy jelenleg a közlekedés nem a legjobb, de ha az M0-ás körgyűrű nyugati szakasza is megépül, sokkal gyorsabban megközelíthető lesz a főváros. Mindkét település ingatlanpiaca felfutóban van, az átlagos négyzetméterárak 2018-ban több mint harmadukkal drágulva, 220 ezer forint környékére emelkedtek.

Gönyű, Győr-Moson-Sopron megye

A Duna-parti település csupán 15 kilométerre fekszik Győrtől, ingatlanárai mégis eltörpülnek a megyeszékhelyé mellett: átlagosan felébe, 160 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

Nyárlőrinc, Bács-Kiskun megye

Nyárlőrinc Kecskeméttől 15 kilométerre helyezkedik el, autóval és vonattal egyaránt 20 perc alatt érhető el a megyeszékhely. Az átlagos négyzetméterár 100 ezer forint körül van, ami a harmadát sem éri el a kecskeméti árszintnek, így remek választás lehet az ingázó családok számára.

Maroslele, Csongrád megye

Maroslele a Szeged-Hódmezővásárhely-Makó háromszög közepén fekszik, 15-20 percre a városoktól. Minden lehetséges támogatást igénybe véve akár minimális önrésszel is vásárolható használt ingatlan, hiszen egy négyzetméter átlagos ára még a 70 ezer forintot sem éri el. A rendezett falukép, a remek elhelyezkedés és az önkormányzati programok már fel is keltették sokak érdeklődését, így 2017-ről 2018-ra közel 50%-kal nőttel az ingatlanárak.

Szabadbattyán, Fejér megye

Szabadbattyán csupán 10 kilométerre van Székesfehérvártól, és remek közúti, valamint vasúti közlekedéssel rendelkezik, önálló felhajtót is kapott az M7-es autópályára. Az ingatlanárak nem olyan alacsonyak, nagyjából 150 ezer forintba kerül egy négyzetméter, de ez még mindig csak fele a fehérvári áraknak.

Sáránd, Hajdú-Bihar megye

Sáránd a 100 ezer forint alatti négyzetméterárakat felmutató települések sorát gyarapítja 90 ezer forintos átlagárával. 15 kilométerre fekszik Debrecentől, ami vasúti és közúti közlekedéssel is 20 percen belül elérhető.

+1 Nagyvázsony, Veszprém megye

Ugyan Nagyvázsony már 25 kilométerre fekszik a megyeszékhelytől, Veszprémtől, így a bejutás is nehézkesebb, azonban az átlagos négyzetméterárak nem érik el a 130 ezer forintot sem. Aki ide költözik, egyszerre élvezheti a Balaton és a nagyváros közelségét, illetve a Balaton-felvidék különleges hangulatát.