Tolltartó, iskolatáska, tornacipő, az iskolakezdés nélkülözhetetlen kellékei. Sokaknak viszont nem természetes, hogy a legújabb felszerelésekkel kezdjék meg a tanévet. Az Egyszülős Központ ezért adománygyűjtést hirdetett a rászoruló tanulóknak.

Nagy Anna, a szervezet elnöke a közmédiában elmondta, a hogy a kampányban a tanszereket az interneten lehet megvásárolni.

Különböző tárgyakra lehet kattintani, az adomány lehet radír, iskolatáska, tornafelszerelés.

Magyarországon több mint félmillió olyan család van, ahol a szülő egyedül neveli gyermekét, emlékeztetett a szervezet vezetője, megjegyezve, hogy a mostani akciót elsősorban az alsós diákoknak szervezték meg.

–Nem ritka az sem, hogy valaki azzal keres meg minket, hogy a gyereknek nincs miben elmenni mondjuk egy évnyitóra, mert nincs cipője. Tehát egy csomó olyan költsége van, különösen az elsősöknél az iskolakezdésnek, amikor komoly beruházást jelent.

Nagy Anna felhívta a figyelmet arra, hogy a jótékony célra szánt tanszereket még szeptemberben is meg lehet vásárolni. A mostani akció a tervek szerint csaknem kétszáz családnak jelenthet segítséget.


(kép: shutterstock)