2019-02-18 19:30:00 Kortárs jazz a Nemzeti Filharmonikusokkal

Veszprémi illatos advent

2018. November 23. - 2018. December 24.

Péntektől várja a látogatókat a veszprémi karácsonyi vásár, az ünnepvárás időszakában egyebek mellett koncertek, kézműves foglalkozások, mesekuckó várja az érdeklődőket városszerte - közölte a program szervezője.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik Veszprémben az illatos advent programsorozatot, mely a közös ünnepvárás lehetőségét teremti meg a veszprémi családok számára - fogalmazott Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda munkatársa.

Mint mondta, a Veszprémi Petőfi Színház ünnepi műsora a programsorozat nyitánya, melyet a vásár helyszínén, a város sétálóutcáján nézhetnek meg az érdeklődők.

Az adventi kínálatot Prejczer Katalin és Franczia Dániel relaxációs koncertje, a Honvéd Férfikar adventi hangversenye, a Széltolók zenekar, Gryllus Vilmos, a Mendelssohn Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Kórustársaság koncertje színesíti, emellett zsoltárénekeket is lehet majd hallgatni a tihanyi bencés szerzetesek előadásában - tette hozzá.

Ezen kívül kézműves foglalkozások, bonbon-, mézeskalács- és gyógyteakészítő műhely várja az érdeklődőket.

Mesekuckó nyílik a legkisebbeknek a vásári forgatagban, ahol többek között Holle anyó meséit, A kiskakas gyémánt félkrajcárját és Pom Pom meséit lehet majd meghallgatni. A lappföldi Mikulás is ellátogat ide, családi napokkal, karácsonyi pásztorjátékkal várja a nézőket a Kabóca Bábszínház.

Erling Kagge Csend a zaj korában - A világ kizárásának öröme című könyvét mutatják be a Dubniczay-palotában. A műről Herth Viktória művészettörténész és Nagy Nándor plébános beszélget majd.

A Magyarországi Mindszenty Alapítvány idei évben megjelent kiadványainak bemutatóját az érseki palota dísztermében tartják. A Szentháromság téren közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit az ünnepvárás hétvégi napjain - tette hozzá a szervező.

(MTI)

Időpont: november 23 - december 24.

Helyszín: Veszprém