2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Tematikus tárlatvezetések a pécsi Janus Pannonius Múzeumban

2017. Október 16. - 2017. November 12.

Tematikus tárlatvezetésekkel, ételkóstolókkal, családi nappal és Mindszenty-emléktúrával várja a közönséget a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében - közölte az intézmény.

A tájékoztatás szerint pénteken és szombaton különleges tárlatvezetésen ismertetik meg a látogatókat a nyáron újranyitott pécsi Szerecsen Patika titkaival.

Ugyancsak szombaton tartják a Kincsek a Nílus partjáról című egyiptomi kiállítás családi napját, amelyen gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozáson, egyiptomi ételek kóstolóján, kerámiafestésen, szitanyomáson, tárlatvezetésen és előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Csontváry Múzeumban - ismertette a JPM.

Október 16. és 20. között régészek vezetésével tartanak bejárást a nagyközönség elől elzárt "egyes számú" Cella Trichora ókeresztény műemléknél.

Mindszenty József (1892-1975) esztergomi érsek, hercegprímás, bíborosra emlékezve szerveznek túrát október 14-én a püspöki kastélyáról, annak fazsindelyes templomáról és arborétumáról híres Püspökszentlászlóra.

Az október 26. és 29. között megrendezendő - kirándulásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal színesített - Gombász-napok a természet megismerésére adnak lehetőséget.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja pécsi eseménysora a görögkatolikus hagyomány szerint ünnepelt hathetes advent első vasárnapján, november 12-én a JPM néprajzi osztályán rendezendő gyertyagyújtással ér véget.

(MTI)

Időpont: október 16-november 12.

Helyszín: Janus Pannonius Múzeum, Pécs