2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Születésnapi hangverseny a Budafoki Dohnányi Zenekarral

2018. Április 25. - 2018. Április 25.

Hangversennyel ünnepli 25. születésnapját a Budafoki Dohnányi Zenekar április 25-én a Müpában, Hollerung Gábor vezényletével.

Az esten Rameau Une symphonie virtuelle, Dohnányi Szimfonikus percek, Vajda János Pieces symphoniques - des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója, valamint Beethoven II. szimfóniája hangzik el.

A nagyszabású hangversenyen az "öröm keresztmetszetét" szeretnék adni, ami reprezentálja a zenekar sokszínűségét, s betöltve küldetésüket egy új kortárs művet is bemutatnak - mondta el Hollerung Gábor ügyvezető zeneigazgató kedden Budapesten.

A zeneigazgató kiemelte, hogy büszkék az elért eredményeikre. Kemény munka áll mögöttük és a zenekarnak jó imázsa lett a sokszínű és változatos programkínálatnak köszönhetően.

A BDZ negyedszázados évfordulóját május 9-én fenntartó kerületében, a budafoki Klauzál Házban, a Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitóhangversenyén is megünnepli Csajkovszkij b-moll zongoraversenyével és Kodály Galántai táncok című művével.

Az együttes bérletei március 19-től újíthatók meg, új bérletek foglalására április 4-től van lehetőség.

(MTI)

Időpont: április 25. 19:30

Helyszín: Müpa