2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Színes Város fesztivál bor és gasztronómia témában

2017. Augusztus 24. - 2017. Szeptember 24.

A bor és a gasztronómia lesz a fő témája az idei Színes Város Budapest Fesztiválnak, amelynek egy hónapja alatt meghívott vendégművészek alkotnak tűzfalfestményeket Budapest számos pontján.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Színes Város Csoport a művészeti fesztivált, ami azt mutatja, hogy erre a fajta vizuális élményre és erre a művészeti ágra komoly kereslet van nemcsak az alkotók, hanem a városban élők részéről is, akik lehetővé teszik, hogy egy-egy falat új élettel töltsenek meg a művészek - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a fesztivált nyitó csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a rendezvénynek Berlin lesz a kiemelt partnervárosa, így számos Németországban élő és alkotó művész kapott meghívást a fővárosi falak megfestésére.

Nádudvari Noémi, a Színes Város Csoport művészeti kurátora kiemelte: legfontosabb küldetésük, hogy minél többféle nemzetközi urban-art művészeti irányzatot megmutassanak Budapestnek és minél több nemzetközi művészt hívjanak alkotni évről évre a fesztiválra.

A kurátor elmondta, hogy ebben az évben a programsorozatot két új falfestmény nyitja, amelyet az erzsébetvárosi Kertész utca egyik tűzfalára készített el két berlini művész, akik a német The Weird nevű alkotócsoport tagjai, munkáikat a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi.

Az egy hónapos fesztiválon a magyar és a német művészek mellett várhatóan osztrák, spanyol, lengyel és brit alkotók is készítenek festményeket a fővárosi falakra.

(MTI, Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Időpont: augusztus 24. - szeptember 24.

Helyszín: Budapest