2019-02-18 19:30:00 Kortárs jazz a Nemzeti Filharmonikusokkal

Sissi Őszi Tánchét 

2018. November 17. - 2018. November 24.

Idén először határon túli fellépője is lesz a Közép-Európa Táncszínház által rendezett Sissi Őszi Tánchétnek: a szombaton kezdődő egyhetes rendezvényt a romániai Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház előadása zárja a fesztiválnak otthont adó Bethlen Téri Színházban.

A hagyományosan Erzsébet nap köré szervezett 7. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a fesztivál történetéhez hűen a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba - olvasható a szervezők közleményében.

A Miskolci Balett Fekete zaj című előadásával, a GG Tánc Eger Carnations and Roses című produkciójával, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium a Múltunk s jelenünk című előadással, a Kecskemét City Balett a Kecskeméti táncok című darabbal, a Bihari János Táncegyüttes pedig a Mámor montázs című koreográfiával érkezik a Bethlen Téri Színházba.

A heti programban a házigazda Közép-Európa Táncszínház is szerepel: a társulat a Krakow Dance Theatre alapító-igazgatója, Eryk Makohon koreográfiájával, a Polyval lép fel. A Gyergyószentmiklósról érkező Figura Stúdió Színház pedig Egyetlen című produkcióját hozza el a fesztiválra.

A tánchét Eifert János fotóművész Mester és tanítványai című kiállításával nyílik szombaton.

(MTI)

Időpont: november 17-24.

Helyszín: Bethlen Téri Színház, Budapest