2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Korniss Dezső-kiállítás

Magyar Nemzeti Galéria

Hogyan kapcsolta össze munkásságában a népművészetet és a modernizmust Korniss Dezső? - ezt a kérdést kutatja a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Csak tiszta forrásból címmel szerdától látható kiállítása.

 Tudj meg többet »

Munkácsy-kiállítás Szolnokon

Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz - közölte a Tisza-parti város polgármestere a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 Tudj meg többet »

Az ismeretlen Görgei - kiállítás

Magyar Nemzeti Múzeum

Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Tornyai, a gyűjtő Hódmezővásárhelyen

Nincs helyszín megadva

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a festőművész nevét viselő múzeum igazgatója.

 Tudj meg többet »

Ady Endrére emlékeznek Debrecenben és Nagyváradon

Debrecen

Közös programokkal emlékezik Debrecen és Nagyvárad a 100 éve elhunyt Ady Endrére - jelentették be Debrecenben sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

Iparterv 50+ a Ludwig Múzeumban

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Iparterv 50+ címmel tiszteleg a magyar neoavantgárd képzőművészet legendás eseményeivé vált Iparterv kiállítások előtt a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum csütörtökön megnyílt tárlata.

 Tudj meg többet »

A Dömötör-torony meséi - kiállítás Szegeden

Szegedi Dóm

A város egyik legrégebbi műemlékét bemutató kiállítás nyílt A Dömötör-torony meséi címmel csütörtökön a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

 Tudj meg többet »

Vissza a jövőbe a Mai Manó Házban

Mai Manó Ház

Kortárs fotográfusok archaikus technikákkal készült felvételeiből nyílik nemzetközi kiállítás Vissza a jövőbe - A 19. század a 21. században címmel péntektől a Mai Manó Házban.

 Tudj meg többet »

Dévényi Sándor építész kiállítása a Pesti Vigadóban

Pesti Vigadó

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze munkáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székházában, a Pesti Vigadóban csütörtökön.

 Tudj meg többet »

Fába vésett költészet - Tokay Rozália kiállítása a Magyarok Világszövetségének székházában

MVSZ Magyarok Háza

Tokay Rozália, avagy Csöpi, ahogy sokan ismerik, Kolozsváron élő fafaragó művész. Igaz, a kommunizmus kimúlása óta jobbára csak közösségi munkájáról érkezett hír. Ő alapította és máig vezeti a kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulatát, amely mindennemű állami támogatás nélkül felépítette a Szent Kamill öregotthont és az Árpád-házi Szent Erzsébet lányanya-otthont.

 Tudj meg többet »

Interaktív Móricz-kiállítás Leányfalun

Leányfalu

Kinek a hangja? címmel interaktív állandó kiállítás nyílt Móricz Zsigmondról Leányfalun.

 Tudj meg többet »

Andy Warhol kiállítás

Munkácsy Múzeum

Andy Warhol megosztó művész, különös egyéniség volt, akinek munkásságát lehet szeretni, és el lehet utasítani, de a művészet iránt érdeklődőknek nem lehet kikerülni a vele való találkozást - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős államtitkára kedden, Békéscsabán.

 Tudj meg többet »

Sára Sándor fotói a TÉR-KÉP Galériában

Budavári Önkormányzat TÉR-KÉP Galéria

India különböző arcait mutatja be a Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező fotóiból csütörtökön nyílt kiállítás a Budavári Önkormányzat TÉR-KÉP Galériájában.

 Tudj meg többet »

A frankofónia hónapja

Országszerte

Újra megrendezik a frankofónia hónapját - mondta Uzsák Zoltán, a Francia Intézet sajtóreferense hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 Tudj meg többet »

Külön ter(m)ek - Csoportos kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

Hét kortárs képzőművész mutatja be friss munkáit a Műcsarnok szerdától látható, Külön ter(m)ek című csoportos kiállításán.

 Tudj meg többet »

Kiállítás japán antik gyermekkimonókból Pécsen

Művészetek és Irodalom Háza

Japán antik gyermekkimonókból és úgynevezett japonizáló dekormotívumokat megjelenítő Zsolnay-porcelánokból nyílt kiállítás csütörtökön Pécsen, a Művészetek és Irodalom Házában.

 Tudj meg többet »

Kockakiállítás nem csak „kockáknak”

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján február közepén 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. Február 28-án nyitja meg kapuit Európa legnagyobb, LEGO® kockákból épített utazó kiállítása. A lengyel szervezők a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállították Budapestre.

 Tudj meg többet »

A pécsi mamut maradványai a Janus Pannonius Múzeumban

Janus Pannonius Múzeum

A 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek fellelhető preparátumaiból és a jégkorszak állatainak ősmaradványaiból nyílik kiállítás március elsején a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) természettörténeti osztályán - tájékoztatott a közgyűjtemény.

 Tudj meg többet »

Barlangok hónapja márciusban

nemzeti parkok

Ismét megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány során a nagyközönség számára nyitva álló barlangokat különleges programokkal népszerűsítik a magyar nemzeti parkok.

 Tudj meg többet »

David Lynch fotóiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

Péntektől látogatható David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban, amely a 3. Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye is egyben.

 Tudj meg többet »

Nagyböjti programok a Magyarság Házában

Magyarság Háza

A nagyböjthöz kapcsolódva esperessel, pszichológussal, segédpüspökkel is beszélgetnek a Magyarság Házában.

 Tudj meg többet »

Bach-muzsika a Szentendrei Tavaszi Fesztiválon

Szentendre

Szentendrei táncműhelyek bemutatói és Bach művészete előtti tisztelgés határozza meg az idei, március 8. és 31. között zajló Szentendrei Tavaszi Fesztivált.

 Tudj meg többet »

Családok vetélkedője Álmosdon

Bocskai István Általános Iskola

Váltóversennyel és kötélhúzással vár minden játszani vágyó családok a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház.

 Tudj meg többet »