2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Kiállítás a Kecskeméti Művésztelep alkotásaiból

Bozsó Gyűjtemény

A Kecskeméti Művésztelep alapító mesterei és jeles tanítványaik munkáiból mutat be válogatást a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény legújabb kiállításán, amely november 22-étől látogatható.

 Tudj meg többet »

Első világháborús kiállítás a Várkert Bazárban

Várkert Bazár

Elkészült a Várkert Bazár első világháborús kiállításának harmadik része, amely a háború utáni új világ születését mutatja be 1922-ig követve a világ és Magyarország történelmi változásait.

 Tudj meg többet »

Korniss Dezső-kiállítás

Magyar Nemzeti Galéria

Hogyan kapcsolta össze munkásságában a népművészetet és a modernizmust Korniss Dezső? - ezt a kérdést kutatja a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Csak tiszta forrásból címmel szerdától látható kiállítása.

 Tudj meg többet »

A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849

Déri Múzeum

A Szent Korona hiteles másolatát tekinthetik meg látogatók A másik főváros - Kossuth és Debrecen 1849 című kiállításon, amely január 6-án nyílt meg a Déri Múzeumban.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a mohácsi busójárásról

Hagyományok Háza

A mohácsi busójárás megújuló hagyományát bemutató kiállítás nyílik a Hagyományok Háza Kallós Zoltán termében január 12-én 16 órakor. A nagyszabású tárlaton a leghíresebb helyi álarc-készítők munkái mellett a Natinal Geographic magazinban is többször publikált fotós, Répásy Zsolt képei és Kolbe Mihály grafikái is megtekinthetők lesznek. Az egyedülálló kiállításon részt vesznek a helyi hagyományt éltető busók is, akik a mohácsi Poklade zenekarral dél-szláv táncházat is tartanak.

 Tudj meg többet »

Munkácsy-kiállítás Szolnokon

Szolnoki Galéria

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz - közölte a Tisza-parti város polgármestere a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 Tudj meg többet »

Az ismeretlen Görgei - kiállítás

Magyar Nemzeti Múzeum

Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Tornyai, a gyűjtő Hódmezővásárhelyen

Nincs helyszín megadva

Kiállításokkal, kiadványokkal, rendezvényekkel ünneplik Tornyai János születésének 150. évfordulóját Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a festőművész nevét viselő múzeum igazgatója.

 Tudj meg többet »

Főnix - Tűzcirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

Fővárosi Nagycirkusz

A magyar artistaművészet legnevesebb képviselői, többek közt a Rippel Brothers, Simet László és Richter Kevin is fellép a Fővárosi Nagycirkusz Főnix - Tűzcirkusz című új műsorában, amelyet szombattól március 10-ig láthat a közönség.

 Tudj meg többet »

Ady Endrére emlékeznek Debrecenben és Nagyváradon

Debrecen

Közös programokkal emlékezik Debrecen és Nagyvárad a 100 éve elhunyt Ady Endrére - jelentették be Debrecenben sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

Iparterv 50+ a Ludwig Múzeumban

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Iparterv 50+ címmel tiszteleg a magyar neoavantgárd képzőművészet legendás eseményeivé vált Iparterv kiállítások előtt a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum csütörtökön megnyílt tárlata.

 Tudj meg többet »

A Dömötör-torony meséi - kiállítás Szegeden

Szegedi Dóm

A város egyik legrégebbi műemlékét bemutató kiállítás nyílt A Dömötör-torony meséi címmel csütörtökön a Szegedi Dóm Látogatóközpontban.

 Tudj meg többet »

Vissza a jövőbe a Mai Manó Házban

Mai Manó Ház

Kortárs fotográfusok archaikus technikákkal készült felvételeiből nyílik nemzetközi kiállítás Vissza a jövőbe - A 19. század a 21. században címmel péntektől a Mai Manó Házban.

 Tudj meg többet »

Dévényi Sándor építész kiállítása a Pesti Vigadóban

Pesti Vigadó

Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze munkáit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székházában, a Pesti Vigadóban csütörtökön.

 Tudj meg többet »

Legendás fotómodellek a XX. századból - fotókiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában

Klebersberg Kultúrkúria

Időutazás és újratalálkozás a magyar reklámfotózás meghatározó alkotójának emlékezetes képei által

 Tudj meg többet »

Budapest Táncfesztivál

Nemzeti Táncszínház

Nemzetközi művészekkel, hazai sztárokkal, formabontó előadásokkal és számtalan premierrel készül Közép-Európa egyik legnagyobb tánceseménye, a Budapest Táncfesztivál. A nemzetközi kulturális esemény idén a Nemzeti Táncszínház új épületének ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét február 15-én.

 Tudj meg többet »

Fába vésett költészet - Tokay Rozália kiállítása a Magyarok Világszövetségének székházában

MVSZ Magyarok Háza

Tokay Rozália, avagy Csöpi, ahogy sokan ismerik, Kolozsváron élő fafaragó művész. Igaz, a kommunizmus kimúlása óta jobbára csak közösségi munkájáról érkezett hír. Ő alapította és máig vezeti a kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulatát, amely mindennemű állami támogatás nélkül felépítette a Szent Kamill öregotthont és az Árpád-házi Szent Erzsébet lányanya-otthont.

 Tudj meg többet »

Interaktív Móricz-kiállítás Leányfalun

Leányfalu

Kinek a hangja? címmel interaktív állandó kiállítás nyílt Móricz Zsigmondról Leányfalun.

 Tudj meg többet »

Andy Warhol kiállítás

Munkácsy Múzeum

Andy Warhol megosztó művész, különös egyéniség volt, akinek munkásságát lehet szeretni, és el lehet utasítani, de a művészet iránt érdeklődőknek nem lehet kikerülni a vele való találkozást - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős államtitkára kedden, Békéscsabán.

 Tudj meg többet »

Sára Sándor fotói a TÉR-KÉP Galériában

Budavári Önkormányzat TÉR-KÉP Galéria

India különböző arcait mutatja be a Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező fotóiból csütörtökön nyílt kiállítás a Budavári Önkormányzat TÉR-KÉP Galériájában.

 Tudj meg többet »

A frankofónia hónapja

Országszerte

Újra megrendezik a frankofónia hónapját - mondta Uzsák Zoltán, a Francia Intézet sajtóreferense hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 Tudj meg többet »

Külön ter(m)ek - Csoportos kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

Hét kortárs képzőművész mutatja be friss munkáit a Műcsarnok szerdától látható, Külön ter(m)ek című csoportos kiállításán.

 Tudj meg többet »

Kiállítás japán antik gyermekkimonókból Pécsen

Művészetek és Irodalom Háza

Japán antik gyermekkimonókból és úgynevezett japonizáló dekormotívumokat megjelenítő Zsolnay-porcelánokból nyílt kiállítás csütörtökön Pécsen, a Művészetek és Irodalom Házában.

 Tudj meg többet »

Zenevarázslat: négykezes zongoraverseny Egerben

Eszterházy Károly Egyetem kápolnája

Negyedik alkalommal rendezik meg a Zenevarázslat négykezes zongoraversenyt és kurzust február 28. és március 3. között, amelyen több százan méretik meg magukat az egri Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában.

 Tudj meg többet »

Kockakiállítás nem csak „kockáknak”

Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum kapuján február közepén 15 kamion gördült be, csordultig megrakva LEGO® kockákkal és egy 2000 négyzetméteres kiállítás kellékeivel. Február 28-án nyitja meg kapuit Európa legnagyobb, LEGO® kockákból épített utazó kiállítása. A lengyel szervezők a legjobb darabokat Európa több helyszínéről szállították Budapestre.

 Tudj meg többet »

A pécsi mamut maradványai a Janus Pannonius Múzeumban

Janus Pannonius Múzeum

A 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek fellelhető preparátumaiból és a jégkorszak állatainak ősmaradványaiból nyílik kiállítás március elsején a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) természettörténeti osztályán - tájékoztatott a közgyűjtemény.

 Tudj meg többet »

Országos Fánkfesztivál Nagykanizsán

Nagykanizsa

Pénteken kezdődik a tizenegyedik fánkfesztivál Nagykanizsán, ahol három napon át kulturális programok is várják a látogatókat - közölték a szervezők.

Az Országos Farsangi Fánkfesztivált a Kodály Zoltán Művelődési Ház rendezi a Kanizsa Plazában, ahol a különféle lekváros-, szalagos-, csöröge-, krémes-, rózsa- és egyéb fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére lesz lehetőség.

 Tudj meg többet »

Barlangok hónapja márciusban

nemzeti parkok

Ismét megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány során a nagyközönség számára nyitva álló barlangokat különleges programokkal népszerűsítik a magyar nemzeti parkok.

 Tudj meg többet »

David Lynch fotóiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

Péntektől látogatható David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban, amely a 3. Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye is egyben.

 Tudj meg többet »