2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Kassákizmus - kiállítás-sorozat a PIM-ben

Petőfi Irodalmi Múzeum

Kassákizmus főcímmel három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményei, a Kassák Múzeum és a Bajor Gizi Színészmúzeum.

 Tudj meg többet »

Kiállítás Madarász Viktor munkáiból

Magyar Nemzeti Galéria

A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

 Tudj meg többet »

Jane Haining az embermentő - kiállítás

Holokauszt Dokumentációs Központ

Jane Hainingről, a skót származású embermentőről, a budapesti skót misszió internátusának mártír sorsú vezetőjéről nyílt időszaki kiállítás Budapesten, a Holokauszt Dokumentációs Központban.

 Tudj meg többet »

A hatvanas évek művészete a Nemzeti Galériában

Magyar Nemzeti Galéria

Az 1958 és 1968 között időszak művészetéről ad átfogó képet a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Keretek között című kiállítása, amely mintegy 350 festményt, szobrot, grafikát, könyvet, plakátot, valamint iparművészeti alkotást vonultat fel.

 Tudj meg többet »

Filharmónia koncertsorozat Szegeden

Szeged

A magyar és a nemzetközi zenei élet kiváló képviselőivel találkozhat a Filharmónia Tisza-bérletsorozatán a közönség Szegeden - közölte Szamosi Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

 Tudj meg többet »

A köztünk élő Arany János

Kölcsey Központ

De lelkem Isten megnyitá - A köztünk élő Arany János címmel nyílt meg kedden a Déri Múzeum emlékkiállítása a debreceni Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

 Tudj meg többet »

Élő Írók Társasága az Örkény Színháztól

Örkény Színház

Élő Írók Társasága címmel indít sorozatot az Örkény Színház: A magyar kultúra napjától, január 22-étől naponta tesznek közzé egyperces novellákat a társulat tagjainak előadásában a színház honlapján.

 Tudj meg többet »

Neoncsövekből épített szobrok és plakátok Szegeden

REÖK-palota

Hérics Nándor alkotásaiból nyílik tárlat csütörtökön a szegedi Reök-palotában, a kiállítóhely két szintjén a fény segítségével készült alkotásokat és az elmúlt három évtizedben készült könnyűzenei plakátokat láthat a közönség.

 Tudj meg többet »

Háromnapos dzsesszünnep a Müpában

Müpa

A hazai dzsesszélet krémje és legújabb tehetségei lépnek színpadra a Müpában február 1-je és 3. között a tizenegyedik Jazz Showcase-en, amely az évek során a közép-európai régió legjelentősebb tehetségbörzéjévé nőtte ki magát.

 Tudj meg többet »

Állatok farsangja a Fővárosi Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert

Idén is várja a gyermekeket péntektől vasárnapig az állatok farsangja elnevezésű rendezvény a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a jelmezben vagy farsangi álarcban érkező 14 éven aluli vendégek 100 forintos jegyáron mehetnek be három napon keresztül.

 Tudj meg többet »

Kultúrházak éjjel-nappal szerte az országban

Országszerte

Sokszínű programkínálattal várja idén a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat február 2. és 4. között országszerte több száz helyszínen a látogatókat.

 Tudj meg többet »

Időjósló medveles az állatkertekben

Pécsi Állatkert

Az ország több állatkertje, állatparkja is szervez időjósló medvés programokat a hétvégén: Pécsen Nikoláj, Miskolcon Dorka és Borka, Budakeszin Romulus és Tibor jósolja majd meg, meddig tart még a tél.

 Tudj meg többet »

Kolbásztöltő fesztivál Komlón

Városi Sportcsarnok Komló

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt.

 Tudj meg többet »

Farsangi készülődés Gyálon

Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár

Várják a családokat!

 Tudj meg többet »

Farsangi Állati Zenés ABC

Marczibányi Téri Művelődési Központ

Bíró Eszter családi koncertjét szombaton 11 órától lehet meghallgatni a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

 Tudj meg többet »

Csiribiri farsangi családi délután

Klebersberg Kultúrkúria

Ahol egyszerre van színházi előadás és Kolompos-koncert, az csak jó mulatság lehet. A helyszín szombaton 15 órától a Klebelsberg Kultúrkúria lesz.

 Tudj meg többet »

Az állatok farsangja a Klauzál Házban

Klauzál Ház

Az Állatok farsangja nagy kedvenc a gyermekek körében, nem véletlenül, hiszen a zenedarab szinte elénk varázsolja a különböző állatokat, szereplőket. A zenét ezúttal Görög Noémi és Enikő adják elő szombaton 15 órától a Klauzál Házban.

 Tudj meg többet »

Farsangi buli négy nagyvárosban

Városligeti Műjégpálya

Fergeteges hangulat és jelmezverseny várja a látogatókat február 3-án Budapesten, Miskolcon, Dunakeszin és Győrben a Családok éve Farsangi buliján.

 Tudj meg többet »

Csoóri Sándor-emlékest a Fonóban

Fonó Budai Zeneház

Csoóri Sándor-emlékestet rendeznek a költő születésének 88. évfordulóján a Fonó Budai Zeneházban február 3-án, a belépés ingyenes.

 Tudj meg többet »