2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Kassákizmus - kiállítás-sorozat a PIM-ben

Petőfi Irodalmi Múzeum

Kassákizmus főcímmel három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményei, a Kassák Múzeum és a Bajor Gizi Színészmúzeum.

 Tudj meg többet »

Kiállítás Madarász Viktor munkáiból

Magyar Nemzeti Galéria

A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

 Tudj meg többet »

Kiállítás középkori leletekből a Történeti Múzeumban

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

Az elmúlt év ásatásain előkerült középkori régészeti leleteket mutatja be a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában szerdán nyíló új kiállítás.

 Tudj meg többet »

Jane Haining az embermentő - kiállítás

Holokauszt Dokumentációs Központ

Jane Hainingről, a skót származású embermentőről, a budapesti skót misszió internátusának mártír sorsú vezetőjéről nyílt időszaki kiállítás Budapesten, a Holokauszt Dokumentációs Központban.

 Tudj meg többet »

Gyulai Líviusz-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Pesti Vigadó

Mesék álló- és mozgóképeken címmel nyílt kiállítás a 80. születésnapját ünneplő Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész, rajzfilmrendező műveiből a Pesti Vigadóban.

 Tudj meg többet »

Munkácsy-kiállítás Balmazújvároson

Semsey-kastély

Munkácsy Balmazújvároson címmel nyílt kiállítás november elején a balmazújvárosi Semsey Kastélyban, amely az elmúlt években több rangos kiállításnak adott már otthont. Az impozáns épületben ezúttal Pákh Imre magángyűjtő Munkácsy-kollekciójából tekinthetnek meg közel 50 festményt az érdeklődők. A 2018. február 1-jéig látogatható tárlaton felfedezhetőek Munkácsy Mihály olyan nevezetes művei, mint az Ásító inas vagy a Dűlő szénásszekér. Ezen alkotásokon kívül a művész korai munkáiban, bibliai témájú festményeiben, ikonikus műveiben és polgári életképeiben is gyönyörködhetünk. A kiállítás átfogó képet ad Munkácsy életművéről és remek kulturális felüdülést nyújt a látogatók számára.

http://www.semseykastely.hu/index.php/aktualis

 Tudj meg többet »

A hatvanas évek művészete a Nemzeti Galériában

Magyar Nemzeti Galéria

Az 1958 és 1968 között időszak művészetéről ad átfogó képet a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Keretek között című kiállítása, amely mintegy 350 festményt, szobrot, grafikát, könyvet, plakátot, valamint iparművészeti alkotást vonultat fel.

 Tudj meg többet »

Filharmónia koncertsorozat Szegeden

Szeged

A magyar és a nemzetközi zenei élet kiváló képviselőivel találkozhat a Filharmónia Tisza-bérletsorozatán a közönség Szegeden - közölte Szamosi Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

 Tudj meg többet »

Csepeli jégpálya

Csepel, Szent Imre tér

A csepeli önkormányzat újra megnyitja a kerületben Budapest egyedülálló jégpályája, amely a bécsi pályának a kicsinyített mása. Különlegességét egy jégfolyosó adja, ami a jégpálya része. Utóbbi 25­x30 méteres, az eddigi legnagyobb, amit készítettek. A jégfolyosó méretei is impozánsak: kettő és fél méter széles, százötven méter hosszú. Sztárfellépő: Edvin Marton hegedűművész.

 Tudj meg többet »

Egy/Kor - kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

A szocializmus idején "félárnyékban" maradt képzőművészi életműveket tár fel a Műcsarnok Egy/Kor - Különutak és kivonulás a konszolidáció idején címmel szerdától látogatható kiállítása.

 Tudj meg többet »

A köztünk élő Arany János

Kölcsey Központ

De lelkem Isten megnyitá - A köztünk élő Arany János címmel nyílt meg kedden a Déri Múzeum emlékkiállítása a debreceni Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a magyar hadifoglyok sorsairól

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

A Hadifogoly magyarok a nagy háborúban címmel nyílt nemzetközi multimédiás vándorkiállítás csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeumban.

 Tudj meg többet »

Koncertek, gálaest és könyvbemutató Zala megyében

Zalaegerszeg

Komolyzenei koncertekkel, gálaestekkel, kiállítás-megnyitókkal és könyvbemutatóval ünneplik a magyar kultúra napját Zala megyében.

 Tudj meg többet »

Himnusszal kapcsolatos ereklyék Nyíregyházán

Nyíregyháza

Kölcsey Ferenc Himnuszának autográf kéziratát, valamint a költeményt megzenésítő Erkel Ferenc Himnusz-partitúra kéziratának eredeti példányát is megtekintheti a nagyközönség a magyar kultúra napjának alkalmából pénteken és szombaton Nyíregyházán.

 Tudj meg többet »

Jégpályák Éjszakája a Városligetben

Városligeti Műjégpálya

Bulizz és korizz egyszerre a csillagok alatt a Városligeti Műjégpályán! A zenéről és hangulatról a helyszínen DJ gondoskodik. Együttműködésben a Magyar Jégkorong Szövetséggel.

Időpont: január 20.

Helyszín: Városligeti Műjégpálya

 Tudj meg többet »

Forraltbor- és kocsonyapiknik Vácrátóton

Vácrátót, Petőfi tér

Sokféle forralt borral és kocsonyakülönlegességgel várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton.

 Tudj meg többet »

Rögtönzött Szülői Értekezlet a Momentán Társulattal

K11 Művészeti és Kulturális Központ

Iskolás gyermeked van, és nehezen megy vele a kommunikáció? Szeretnéd megérteni, hogy mi zajlik a gyermek, a tanár vagy éppen egy szülő lelkében? Akadt már problémád azzal, hogyan is kell a leghatékonyabban kezelni iskolai helyzeteket? Akkor a Momentán Társulat és Jocó bácsi Rögtönzött Szülői Értekezletén van a helyed, ahol hiteles szakemberek segítségével, mégis szórakozva járjuk körbe a kényes iskolai szituációkat.

Balatoni József, Jocó bácsi osztályfőnökként, Pólus Enikő, mentálhigiénés szakember, érzelem tanárként, Balogh Lali, diák pedig hús-vér kamaszként reagál a látottakra, és a közönség rendez, kérdez, nevet és néha megdöbben a helyzeteken, ahogy mi magunk is.

Az egymásra találás, a kapcsolódás és az örömteli együttműködés elé számtalan dolog gördíthet akadályt, legyen szó akár felelésről vagy feleselésről, egy félreértésen alapuló sértődésről, nehezen megvalósuló és ezért szorongást keltő vágyakról, tanulási nehézségekről, kiégésről, önbizalomhiányról, „klasszikus pikkelésről”, tipikus „szemtelen kamaszról”, cikizésről és csúfolásról. A rögtönzésben rejlő kreativitás és ösztönös humor segítségével oldhatjuk a befeszüléseket, a szakértők pedig hozzásegítenek minket ahhoz, hogy megértsük egymást, illetve tudatosan és a tőlünk telhető legnagyobb szeretettel legyünk jelen ezekben a helyzetekben. Az érzékenyítő iskolaszínházi előadást minden fejlődni vágyó szülőnek, nevelőnek, pedagógusnak és 10 év feletti diákoknak jó szívvel ajánljuk.

Az előadás időpontja: 2018. január 20., 10:00

Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ

 Tudj meg többet »

A Magyar Jégkorong Napja

Városligeti Műjégpálya

A Városligeti Műjégpályát teljesen átveszi a hoki, ugyanis ott rendezi a Magyar Jégkorong Szövetség a Magyar Jégkorong Napját.

 Tudj meg többet »

A bagoly, aki félt a sötétben

Kolibri Színház

A Kolibri Fészekben pénteken és szombaton fél 11-től lehet kicsit borzongani gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, megtudhatjuk, miként tudjuk legyőzni a félelmeinket és hogyan éljünk velük együtt.

 Tudj meg többet »

A népzene ünnepe

Müpa

A Müpában 2008 óta ünnepelik a táncházi és világzene legendás és újabb képviselőit, illetve a műfaj figyelemre méltó produkcióit, melyek azt tanúsítják, hogy a városi életmódban sem szakadt meg a népzenei hagyomány. Akkor sem, ha előadói nem autentikus módon szólaltatják meg a népzenét, hanem más műfajokba oltják, vagy eredeti alkotások ihletőjeként használják. Ez a sokszínűség a műsorban is tetten érhető lesz.

 Tudj meg többet »

A Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia

Szerdán és csütörtökön Salzburgban, szombaton a budapesti Zeneakadémián ad koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Francois Leleux vezényletével és szólójátékával.

 Tudj meg többet »