2018-06-22 00:00:00 Tűzzel-Vassal Fesztivál

Egy közös ház

Nincs helyszín megadva

Dokumentarista időszaki fotótárlat - középpontban a valós és virtuális térrel, az azokat életre keltő közösségekkel.

 Tudj meg többet »

Herendi porcelánok kiállítása

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A Herendi porcelánok két arcát, a modernet és a tradicionálisat mutatja be a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont pénteken nyíló új, időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Miniatűr papírszínház a Kass Galériában

Kass Galéria

A miniatűr papírszínházak különleges világát mutatja be a szegedi Kass Galéria újonnan nyíló kiállítása. A papírból készült színházi játékok figurái között megtaláljuk A varázsfuvola, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, vagy éppen a Nyolcvan nap alatt a Föld körül szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában.

 Tudj meg többet »

Borsos Miklós szobrászművész gyűjteményes kiállítása

Várkert Bazár

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. július 14. és szeptember 24. között Borsos Miklós (1906–1990) szobrászművész gyűjteményes kiállítását rendezi meg a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a kecskeméti Kerámia Stúdió gyűjteményéből

Pesti Vigadó

Az első negyven év címmel nyílt tárlat csütörtökön a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.

 Tudj meg többet »

Színes Város fesztivál bor és gasztronómia témában

Budapest

A bor és a gasztronómia lesz a fő témája az idei Színes Város Budapest Fesztiválnak, amelynek egy hónapja alatt meghívott vendégművészek alkotnak tűzfalfestményeket Budapest számos pontján.

 Tudj meg többet »

Oszmán fegyverkincsek az egri Vármúzeumban

Eger, Dobó István Vármúzeum

Törökkori díszfegyverekből és viseletekből, az oszmán birodalom idejéből származó, évszázadokon át főúri kincstárakban őrzött műremekekből nyílt kiállítás Acél és arany címmel pénteken az egri Dobó István Vármúzeumban.

 Tudj meg többet »

Nemzetközi Hőlégballon Karnevál a Velencei-tavon

Székesfehérvár

A magyar velencei karneválon nem csak képletesen repítik az égbe a szervezők a vendégeket. A Székesfehérváron kezdődő és az Agárdi Parkerdőben folytatódó többnapos fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik.

A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó és motorkerékpár kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját.

Időpont: augusztus 31.-szeptember 3.

Helyszín: Székesfehérvár és agárdi Parkerdő

Bővebb információ.

 Tudj meg többet »

Kaposvári Miénk a város fesztivál

Kaposvár

Rekordszámú, több mint félszáz programmal várja a közönséget a Miénk a város fesztivál szeptember 1. és 3. között Kaposváron - mondta a helyi önkormányzat kulturális referense a somogyi megyeszékhelyen hétfőn sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

Kezdődik a szarvasbőgés időszaka - szarvasbőgés túrák

Nincs helyszín megadva

A gímszarvas párzási időszakát nevezzük szarvasbőgésnek: mély hanggal terelgetik a teheneket, illetve jelzik a többi hím egyednek, hogy ki az úr, kinek van kizárólagos joga a szaporodáshoz. A hang informál erőről, elszántságról és pozícióról. A bőgést akár a versengés első fázisának is nevezhetjük. Szervezett túrák keretében hallgatható a szarvasok násza, október közepéig több helyszínen.

 Tudj meg többet »

Dunapest fesztivál

Nincs helyszín megadva

Rakparti filmvetítés, margitszigeti futószínház, városismereti séták, urbanisztikai előadások, koncertek és gyerekprogramok is lesznek az idei Dunapest fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Duna és a folyópart népszerűsítésének jegyében.

 Tudj meg többet »

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Budafok

Szeptember másodikán és harmadikán rendezik meg, idén 28. alkalommal a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált.

 Tudj meg többet »

20. Zsidó Kulturális Fesztivál

Budapest több helyszínén

Mint húsz éve mindig, a nyár idén is a zsidó kultúra ünnepével búcsúzik Budapesttől: a fővárosban szeptember 3-14. között tart a Zsidó Kulturális Fesztivál, amely mára Európa legnagyobb és legelismertebb zsidó kulturális programsorozatává nőtte ki magát.

 Tudj meg többet »

Magadért sportolj! - családi mozgásfesztivál

Kopaszi gát

Csaknem száz kipróbálható mozgásformával, tánc terasszal, sárkányhajózással, ingyenes egészségmegőrzési tanácsadással, dietetikai konzultációval, prosztatarák szűréssel vár mindenkit szeptember 3-án a Kopaszi gáton a Családi Mozgásfesztivál.

 Tudj meg többet »

Családi Mozgásfesztivál a Kopaszi gáton

Kopaszi gát

A hetvennél is több kipróbálható mozgásforma mellett többek között vércukor- és testzsírszázalék méréssel, dietetikai konzultációval, fittségi állapotfelméréssel, prosztata szűréssel, talpvizsgálattal, életmód tanácsadással is tehetünk önmagunkért, illetve a riasztó egészségügyi statisztikák ellen a Családi Mozgásfesztiválon.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén tizenkilencedik alkalommal megrendezendő ingyenes fesztiváljára - amely az Európai Sporthét beharangozó eseménye - szeptember 3-án vasárnap kerül sor a BudaPart Kopaszi gáton.

Az Európai Sporthét (2017. szeptember 23-30.) az Európai Bizottság kezdeményezése, mellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak. A hazai koordinációt a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi. A sporthét mottója a #BeActive. Országszerte várhatóan több száz ingyenes sporteseményen mozoghatnak az érdeklődők a kampány alatt.

Időpont: szeptember 3.

Helyszín: BudaPart, Kopaszi gát

Bővebb információ.

 Tudj meg többet »

A XIX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál családi programjai

Klebersberg Kultúrkúria

Gyermekprogramok, matinék és családi programok is lesznek szeptember 1. és 3. között a II. kerületben.

 Tudj meg többet »

Budapest Klezmer Band és Budapest Bár koncert

Dohány utcai Zsinagóga

A Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár a „10 év 10 különleges koncert” című jubileumi koncertsorozat keretében áll együtt színpadra a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál keretein belül.

 Tudj meg többet »