2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Egy közös ház

Nincs helyszín megadva

Dokumentarista időszaki fotótárlat - középpontban a valós és virtuális térrel, az azokat életre keltő közösségekkel.

 Tudj meg többet »

Herendi porcelánok kiállítása

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A Herendi porcelánok két arcát, a modernet és a tradicionálisat mutatja be a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont pénteken nyíló új, időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Balatoni panoráma - másként

Siófok Nagystrand

Siófokon debütált a belga Óriáskerék

Július elején megnyitott a 40 méteres attrakció, amely egészen augusztus 27-ig forog a siófoki nagystrandon, és várja a panorámában gyönyörködni vágyókat.

A 24 kabinnal rendelkező mobilkerékre váltott jegy 14 órától tartalmazza a strandbelépőt is, illetve a szervezők változatos kulturális programokkal várják a látogatókat.

Az északi parton nyaralóknak sem kell kihagyniuk az élményt, a Balatoni Hajózási Zrt.-vel együttműködve Balatonfüredről és Balatonalmádiból az Óriáskerék Hajójáratokkal is eljuthatnak az érdeklődők Siófokra, akik az aznapi jegyük bemutatásával 19:00 után ugyancsak kedvezményben részesülnek.

 Tudj meg többet »

Hét nyáresti koncert a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Fővárosi Állat- és Növénykert

A Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Kern András és Geszti Péter is fellép a Fővárosi Állat- és Növénykert Zenés Állatkerti Esték elnevezésű hét koncertes programsorozatában július 5. és augusztus 16. között.

 Tudj meg többet »

Exit Cirkusz a Balatonnál

Balaton, Siófok - Balatonszéplak felső

A Balaton déli partja bővelkedik cikruszokban, Siófok üdülőterületén, Széplak felsőn állomásozik a nyár folyamán az Exit Cirkusz, mely szlogenje szerint kilépőt jelent a mindennapokból. A kisgyermekes családokat célzó előadás szünettel együtt 90 perces, így maximálisan igazodik a kicsik igényeihez. A családias hangulatú prondon a 2017-es évadban bűvészt, bohócot, és állati produkciókat láthatunk.

 Tudj meg többet »

Miniatűr papírszínház a Kass Galériában

Kass Galéria

A miniatűr papírszínházak különleges világát mutatja be a szegedi Kass Galéria újonnan nyíló kiállítása. A papírból készült színházi játékok figurái között megtaláljuk A varázsfuvola, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, vagy éppen a Nyolcvan nap alatt a Föld körül szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában.

 Tudj meg többet »

SZIGET 25 – FESZTIVÁLTÖRTÉNELEM fényképeken

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Benkő Imre képei finom sűrítményei annak az élménynek, amit ez a másik világ jelent. Megfigyeléseit fényképező-, illetve panorámagépével fekete-fehérben rögzíti.

 Tudj meg többet »

Borsos Miklós szobrászművész gyűjteményes kiállítása

Várkert Bazár

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. július 14. és szeptember 24. között Borsos Miklós (1906–1990) szobrászművész gyűjteményes kiállítását rendezi meg a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

 Tudj meg többet »

Nyári családi napok Királyréten

Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont

A tematikus napok mindig más és más témával várják a szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket és a hozzájuk tartozó gyermekeket Királyréten, a nyári erdő titkait fürkészik családi körben.

Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülnek el az aprók világában. Kézműveskedés, mikrovilág (a világ mikroszkópon át), észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

Nyári témák és időpontok

Július 20-22. - Hat – nyolc lába van? Jaj! Ez egy ízelt lábú!

Július 27-29. - Vizek és lakói

Augusztus 3-5. - A mocsári teknősök és társaik nyomában

Augusztus 10-12. - Ki lakik az odúban nyáron?

Augusztus 17-19. - Fűben, fában orvosság – gyógynövények erdőn, mezőn, réten

Augusztus 24-26. - A gombák csodálatos világa augusztusban

Előzetes bejelentkezés szükséges (lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig).

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 Tudj meg többet »

OrgonaPont koncertek augusztusban tizenhat városban

Pécs

Augusztusban tizenhat városban 28 koncerttel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország OrgonaPont sorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé.

 Tudj meg többet »

Nyári fagy – kísérletezzünk a jéggel otthon!

Nincs helyszín megadva

Ki ne szeretne 30 fokban otthon a jéggel babrálni, különböző formájú jégkockákat, jégdinókat „kiönteni”, vagy épp fagyit gyártani? Nincs is annál jobb szórakozás, hogy birtokba vesszük a konyhát és együtt pancsolunk egy kicsit, hisz ki ne nézte volna végig télen, hogy egy lábosban felolvad a hó vagy a jégcsap és milyen örömteli felfedezések voltak ezek?! Tessék időt szánni a felfedezésre, szülők gyermekek együtt, és közben megtapasztalni a hidegrázást, a gerinc mentén végig húzott jégkocka bizsergető érzését. Most az sem baj, ha néhány jégkocka a padlón landol…hisz nyár van!

 Tudj meg többet »

Koncertek és néptáncfesztivál a Székesfehérvári Királyi Napokon

Székesfehérvár

Komoly- és könnyűzenei koncertek, látványos színházi előadás, nemzetközi néptáncfesztivál és katonazenekari találkozó is várja 2017-ben a Székesfehérvári Királyi Napok vendégeit, amelynek középpontjában III. Béla uralkodásának legfontosabb mozzanatai lesznek.

 Tudj meg többet »

Idén is lesz Galiba gyermekfesztivál Debrecenben

Debrecen, Nagyerdő

A virágkarnevál "kistestvéreként" idén is megrendezik a Galiba gyermekfesztivált Debrecenben - közölték a szervezők a nagyerdei állatkertben hétfőn tartott beharangozó sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

24. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon és Népművészeti Vásár

Nincs helyszín megadva

Tizennyolc ország, köztük Honduras, Mexikó és Indonézia mutatkozik be a szombaton kezdődő 24. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon és Népművészeti Vásáron Százhalombattán, Ráckevén és Tökölön.

 Tudj meg többet »

Néptáncfesztivál tajvani együttesekkel Nyíregyházán

Nyíregyháza

Hét ország tizenegy együttese, köztük orosz, portugál és tajvani táncosok vesznek részt a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet augusztus 15. és 21. között rendeznek meg Nyíregyházán.

 Tudj meg többet »

Pannonhalmi Gyógynövényhét

Pannonhalmi Apátság, Gyógynövénykert

Borsmenta • Citromfű • Kakukkfű • Levendula • Zsálya: a bencés gyógyászati hagyományokat, a térségben honos és termesztett gyógynövényekhez kapcsolódó kulturális kincset bemutató program.

 Tudj meg többet »

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Siófok

A Bor és Kenyér Ünnepe a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely az augusztus 20-ai ünnep köré szerveződik.

Folk- és világzene, kézműves hagyományok kerülnek előtérbe augusztus 16-a és 20-a között. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket Siófokon, a Balaton partján.

A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

Időpont: augusztus 16-20

Helyszín: Siófok, Hajóállomás

 

Bővebb információ itt olvasható.

 Tudj meg többet »

Mesterségek ünnepe

Budai Vár

Augusztus 17. és 20. között rendezik az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban. A rendezvény fő témája a hímzés, a díszvendég Mongólia, de számos további országból is érkeznek kézműves mesterek. A Reformáció 500 éves évfordulójáról nagyszabású országos kiállítással emlékeznek meg, és lesz nemzetközi kovácstalálkozó is.

 Tudj meg többet »

Zenit fesztivál Békéscsabán

Békéscsaba

Négy nap alatt több mint húsz produkciót láthatnak az érdeklődők a 31. Zenei Ifjúsági Találkozón és Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen (Zenit) augusztus 17-e és 20-a között Békéscsabán.

 Tudj meg többet »

41. Boglári Szüreti Fesztivál

Platán Strand

A Buli ott van ahol te szlogennel kerül megrendezésre idén is a BB Szüreti Fesztivál, ahol az önfeledt buli kellékei csak egy karnyújtásnyira vannak: Balaton-part,jó borok, pezsgő hangulat, esti koncertek. A fesztivál INGYENES!

 Tudj meg többet »

Pécsi Szamárfül Fesztivál családoknak

Pécs

Több mint száz programmal - köztük Palya Bea és a Kolompos együttes koncertjével - várja a családokat a Szamárfül Fesztivál, amelyet augusztus 18-20. között rendeznek meg pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

 Tudj meg többet »

Örökség Világzenei Fesztivál Szolnokon

Szolnok, Tiszai Hajósok tere

Tizenhét hazai formáció lép fel két színpadon a huszonkettedik alkalommal rendezendő Örökség Világzenei Fesztiválon augusztus 18. és 20. között Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén - közölte a fesztivál főszervezője.

 Tudj meg többet »

Ma kezdődik a Vásárhelyi Forgatag

Marosvásárhely

Ma kezdődik az idén először kilencnaposra kibővített Vásárhelyi Forgatag, amelynek díszvendége Nyíregyháza.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a kecskeméti Kerámia Stúdió gyűjteményéből

Pesti Vigadó

Az első negyven év címmel nyílt tárlat csütörtökön a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.

 Tudj meg többet »

Magyar Ízek Utcája

Várkert Bazár

A Magyar Ízek Utcájának Védegylete idén nyolcadik alkalommal szervezi meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye.

 Tudj meg többet »

Balkan Fanatic és Tóth Gabi koncertek a Clark Ádám téren

Clark Ádám tér

Ingyenes, szabadtéri koncertek várják a fiatalokat és az idősebbeket a Széchenyi lánchíd budai hídfőjénél.

 Tudj meg többet »

Szent István-napi várjátékok Hollókőn

Hollókői vár

Szent István-napi várjátékokat rendeznek vasárnap a világörökségi Hollókőn: az államalapítás ünnepén a középkorba tehetnek időutazást a látogatók fegyveres harcok és csaták forgatagával, táncosok és zászlóforgatók bemutatóival - közölte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 Tudj meg többet »

Kossuth Lajos téri ünnepség

Kossuth Lajos tér

A Magyar Honvédség legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseménye a honvédtisztek avatása. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjei az állami vezetők, a szülők, a hozzátartozók és az egész ország nyilvánossága előtt teszik le a tiszti esküt.

 Tudj meg többet »

Kenyérfesztivál a Göcseji Falumúzeumban

Zalaegerszeg

Színes programkavalkáddal készül a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum augusztus 20-ára, amikor a hagyományok szerint nagyrendezvénnyel ünneplik a múzeumalapítás és a népi gazdálkodás jeles napját.

 Tudj meg többet »

Légi- és vízi parádé a Dunán

Duna, Országház előtt

Időpont:  augusztus 20. 10.00-11.00

Helyszín: a Duna Országház előtti szakasza

 

Bővebb információ itt és a rendezvény Facebook-oldalán.

 Tudj meg többet »

Szent-korona látogatás az Országházban

Kossuth Lajos tér

Az ingyenes nyílt napon az érdeklődők megtekinthetik az Országház Díszlépcsőházát, a Kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát.

A sort 16.00 órakor lezárják!

A program jelentős látogatottsága miatt ezen a napon a Seuzo-kincsek látogatására nem lesz lehetőség.

Időpont: augusztus 20., 10.00-16.00

Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér - Parlament

 

Bővebb információ itt és a Facebook-oldalon.

 Tudj meg többet »

3. Kenyérlelke Fesztivál

MOM Kulturális Központ (az egyik helyszíne a Fesztiválnak)

2017. augusztus 20.-án megrendezzük a harmadik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A találkozó több okból kerül megrendezésre. Az első és legfontosabb, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekszünk arra, hogy ismét visszaemeljük a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

 Tudj meg többet »

Aratómenet és kenyéráldás

Szentháromság tér

A több évszázados hagyományt felelevenítve a Mesterségek Ünnepén a mesterek és a táncosok idén is díszes aratókoszorús felvonulással és ünnepélyes kenyéráldással köszöntik Szent István ünnepét.

 Tudj meg többet »

3. Szabadtéri Madárijesztő Találkozó

Mohács

A program célja a madárijesztő készítés tradíciójának folytatása, reprodukálása és újraértelmezése, tehát a hagyományőrzés mellett a téma művészi feldolgozása és újragondolása. A környéken régen szokás volt a madárijesztő állítás a termény érésekor. Jellemzően hangot adó, széllel működő szélkereplőket készítettek. Szeretnénk, ha újra készülnének hasonlók is!

 Tudj meg többet »

Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenet

Szent István Bazilika

Szent István király ünnepén a budapesti Bazilika előtti téren szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, szentbeszédet mond Veres András győri megyéspüspök, a Püspöki Konferencia elnöke. A szertartás a Szent Jobb-körmenettel zárul, amelyben a Szent Jobb ereklyét a honvéd koronaőrség hordozza.

 Tudj meg többet »

Jazz-zene az államalapítás ünnepén a Müpában

Müpa

Hagyományaihoz híven jazzmuzsikával köszönti az államalapítás ünnepét és egyúttal az új hangversenyévad indulását vasárnap a Müpa.

 Tudj meg többet »

Bogányi Gergely és a Virtuózok koncertje a Margitszigeten

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont Bogányi Gergely zongoraművész és a Virtuózok ünnepi koncertjének augusztus 20-án a Budapesti Nyári Fesztiválon.

 Tudj meg többet »

Ünnepi tűzijáték

Budapesti rakpartok

A nézők számára idén a Duna-part pesti oldalán a Margit híd és a Lánchíd közötti, Id. Antall József rakpartról míg a budai oldalon a Bem rakpartról (a Sztehlo Gábor rkp. és Friedrich Born rkp. vonaláról) nyílik majd élvezhető látvány. A mintegy 1000 méter széles dunai tűzijátékot és a Lánchídról fellőtt rakétákat legjobban a Duna mindkét oldalán a Margit híd és Lánchíd közötti rakpartokról lehet majd élvezni.

 Tudj meg többet »