2019-02-23 19:00:00 Csángó Bál a Millenáris parkban

Pierre Laurent Aimard zongoraestje a Zeneakadémián

2018. Február 22. - 2018. Február 22.

Beethoven, Prokofjev, Obukhov és Szkrjabin műveket szólaltat meg Pierre Laurent Aimard francia zongoraművész a Cziffra György Fesztiválon, a hangversenynek február 22-én a budapesti Zeneakadémia ad otthont.

Aimard nemcsak érzékeny billentéséről, hanem szokatlan műsorválasztásairól is ismert. A Cziffra Fesztiválon Beethoven monumentális Hammerklavier szonátája mellé három orosz szerzőtől - Profokjevtől, Obukhovtól és Szkrjabintól - választott olyan műveket, amelyek a koncertteremben igazi ritkaságnak számítanak. Az esten Prokofjev Szarkazmusok és Obukhov Revelation című műve mellett Szkrjabin 10. és 5. szonátája hangzik el - közölték a szervezők az MTI-vel.

A francia zongoraművész egyik legjelentősebb alakja korunk zenei életének. Világszerte a legnagyobb koncerttermekben, vezető zenekarokkal lépett fel mások mellett Esa-Pekka Salonen, Eötvös Péter és Sir Simon Rattle vezényletével. Ligeti Györggyel régi művészbarátság és szakmai együttműködés fűzte össze. Idén megkapta az egyik legnagyobb nemzetközi zenei elismerést, a 250 ezer euró díjazással járó Nemzetközi Ernst von Siemens Zenei Díjat. A londoni Southbank Centre rezidens művésze és többek között a Kurtág-program kurátora.

(MTI)

Időpont: 2018. február 22. 19:30

Helyszín: Zeneakadémia