2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Nyári fagy – kísérletezzünk a jéggel otthon!

2017. Augusztus 10. - 2017. Augusztus 31.

Ki ne szeretne 30 fokban otthon a jéggel babrálni, különböző formájú jégkockákat, jégdinókat „kiönteni”, vagy épp fagyit gyártani? Nincs is annál jobb szórakozás, hogy birtokba vesszük a konyhát és együtt pancsolunk egy kicsit, hisz ki ne nézte volna végig télen, hogy egy lábosban felolvad a hó vagy a jégcsap és milyen örömteli felfedezések voltak ezek?! Tessék időt szánni a felfedezésre, szülők gyermekek együtt, és közben megtapasztalni a hidegrázást, a gerinc mentén végig húzott jégkocka bizsergető érzését. Most az sem baj, ha néhány jégkocka a padlón landol…hisz nyár van!

A kreatívabbak jégfestéket is gyárthatnak, amihez nem kell más, mint egy hagyományos jégkockatartó, amibe különböző színű vízfestéket öntünk, rekeszenként egy-egy színt, majd felöntjük egy kis vízzel és irány a mélyhűtő. Egy kis idő múlva, amikor már szilárdabb, egy-egy pálcikát, spatulát belehelyezünk, hogy ez majd belefagyjon és így ezzel lehessen majd a jégfestés irányítani. Nagyon jó móka, de igyekezni kell a mű elkészítésével, mert napszaktól és hőmérséklettől függően igen hamar olvad a kreatív készlet.

Nyilván az otthoni kísérletezésnek se szeri, se száma, de aki beleszeret ezekbe a felfedezős dolgokba rettegjen, mert soha nem lesz vége. Egy azonban tuti, a környezetismeret órán ezeknek a gyermekeknek lesz a legtöbbet fent a keze a jelentkezéskor és Ők értik majd meg leginkább az összefüggéseket, hisz játszva tanulni a legjobb. Ötletet meríteni pedig sok helyről lehet, például augusztusban minden hétvégén délután 15:30-tól a Da Vinci Learning TV csatornán fókuszban: Csináld magad!

Készülj a legjobb csináld magad ötletekre, mert ebben a hónapban ez lesz a középpontban a Da Vinci Learningen. Legyen szó akár sütésről, barkácsolásról, kertészkedésről, jó tippeket adunk szorgos ujjaidnak. A Jéghideg tudományról – pl. a jégkrém iglukról – pedig augusztus 12-én lesz szó, 16.30-tól, a Gyerünk srácok című sorozatban, az Artzookában narancs éjjeli lámpa, a Pofonegyszerűben házi kísérletek, a Kert c. sorozatban palántázás, a Művészi kézügyességben pedig filmezés.

Ha mindettől megéheztél, a konyhában is kreatívkodhatsz a Gasztrobbanás segítségével. Palacsinta és paradicsomszósz? Grr, nem biztos… Kapcsolj ebben a hónapban minden hétvégén a Da Vinci Learningre a legjobb csináld magad ötletekért! Ez az alkotás ideje!