2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Nemzetközi palotajátékok Visegrádon

2018. Július 13. - 2018. Július 15.

Visegrádon ez a hétvége a nemzetközi palotajátékoké. Lesznek - sok más mellett - lovagi összecsapások, a XIV. század második felében Itáliában harcoló magyar zsoldoskatonák mindennapjaiba bepillantást engedő életmód tábor, dobos bemutatók, lovagi tornák, középkori labdajátékok és bábelőadások.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a programok a látogatókat, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Időpont: július 13-15.

Helyszín: Visegrádi palota