2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Nemzetközi kortárstánc fesztivál Miskolcon

2018. Április 24. - 2018. Április 28.

Hat ország tíz táncelőadása szerepel idén a Miskolci Nemzeti Színház Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiváljának programján április 24. és 28. között.

Idén második alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a nemzetközi kortárstánc fesztivált, amelyre a hazai együttesek mellett Franciaországból, Nagy-Britanniából, Ausztriából, Romániából és Szlovéniából is érkeznek társulatok a Miskolci Balett meghívására.

Mint írják, a fesztiválon látható produkciók a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.

A francia Retouramont társulat különleges bemutatóra készül a színház előtti téren: produkcióikat nem színpadra tervezik, hanem épületek homlokzatán kötelek és beülők segítségével táncolnak. A Nagy-Britanniából érkező Marc Brew Company szintén egyedi stílust képvisel. Az együttes kerekesszékes vezetője szólóelőadásában autóbalesete óta első alkalommal közvetlenül a testéről beszél, amilyenné a 19 évvel ezelőtti baleset tette, vizsgálja és felfedezi megváltozott formáját - olvasható a közleményben.

Mint írják, a gyermekeket a színházat és a legújabb digitális technikákat ötvöző előadás várja: rajzolt látványvilág, LED-kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesíti a mesevilágot, amelyet a Bandart varázsol a színpadra.

A táncprodukciók mellett több kísérőprogram és egy kiállítás is helyet kapott a fesztivál programjában. Április 24-én a Magyar Táncművészek Szövetsége kihelyezett ülést tart Miskolcon. Szintén ezen a napon az érdeklődők beülhetnek a Julie kisasszony nyílt próbájára, amely után az alkotók beszélgetésre is várják a nézőket. A nagyszínházban Éder Verának a Miskolci Balettről készült fotósorozatból látható kiállítás. A fesztivál minden előadása után közönségtalálkozóra várják a nézőket, így többek között lehetőség nyílik a találkozásra Marc Brew-val vagy Nagy Józseffel.

(MTI)

Időpont: április 24. - 28.

Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház