2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Miniévadban a kolozsvári magyar színház előadásai

2017. December 6. - 2017. December 10.

Miniévadban mutatja be december 6. és 10. között a kolozsvári magyar színház az elmúlt évadok legjelentősebb előadásait, az eseménnyel egyszersmind a kolozsvári magyar színjátszás 225 évét is ünnepli az intézmény.

A színház közleménye szerint olyan rendezők munkái szerepelnek az ünnepi miniévad programjában, akik meghatározták a társulat művészi fejlődését és a színház arculatát.

A miniévadot a 2007 óta műsoron tartott és több mint 140 előadást megért Ványa bácsi nyitja, melyet Andrei Serban rendezett.

Az előadássorozat része továbbá Roger Vitrac francia szerző 2013-ban bemutatott Viktor, avagy a gyermekuralom című darabja, Silviu Purcarete rendezésében és a Robert Woodruff által 2011-ben rendezett Születésnap.

A 2016-2017-es évadból három előadás került a miniévad programjába: Henrik Ibsen Rosmersholm című drámája Andrij Zsoldak rendezésében, Makszim Gorkij A mélyben című drámája Jurij Kordonszkij rendezésében, és a Nagy Botond által színre állított Vakok című produkció.

Az előadások mellett bemutatják a színház legfontosabb nemzetközi turnéit ismertető albumot, és a Tompa Gábor igazgató színházi világába kalauzoló albumot. A miniévad kísérőrendezvénye lesz a József Attila-díjas Báthori Csaba költő estje is.

(MTI, Fotó: Biró István)

Időpont: december 6.-10.

Helyszín: Kolozsvári Állami Magyar Színház