2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Maratoni versfelolvasás az Akvárium Klubban

2018. Április 11. - 2018. Április 11.

Szerdán, a költészet napján immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth Rádió, a Versmaratont - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Idén az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont az ingyenesen megtekinthető rendezvénynek színpaddal, költőkkel, mély érzelmekkel és rengeteg vendéggel - hangzott el a műsorban. A rendezvényen 12 órán keresztül kortárs költők szavalják Az év versei 2018 antológiában szereplő költeményeket.

Zsiga Kristóf, a Magyar Napló kiadó vezetője elmondta, hogy minden évben a költészet napjára jelentetik meg Az év versei antológiát, amely az elmúlt év szerintük legjobb verseiből tartalmaz válogatást. Ebből a kötetből olvassák fel a költők saját szerzeményeiket.

Mint mondta, az antológiában 100 költő versei szerepelnek, közülük hatvanan vesznek részt az eseményen. A színpadon óránként négy-öt kortárs költő olvas fel rövid beszélgetést követően. A Versmaratont online is közvetítik.

Elmondta, hogy a Magyar Rádiónak köszönhetően a rendezvényről hangfelvétel is készül, amely bekerül a rádió archívumába.

A nyolcadik alkalommal megrendezett eseményen felolvas mások mellett Ágh István, Géczi János, Szőcs Géza, Kukorelly Endre, Mezey Katalin, Kemény István, Terék Anna, Kiss Judit Ágnes és Oravecz Péter is.

(MTI)

Időpont: április 11. 10:00-22:00

Helyszín: Akvárium Klub