2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Kortárs magyar képzőművészek alkotásai Isztambulban

2017. Szeptember 14. - 2017. November 12.

Kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön este Isztambulban. A Személyes tér című tárlaton huszonöt művész műve látható, az esemény az idei Isztambuli Biennálé társrendezvénye.

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának kiállítása átfogó körképet nyújt a hazai és határon túli magyar képzőművészeti élet meghatározó művészeinek alkotásaiból. A tárlat helyszíne a Külgazdasági és Külügyminisztérium Balassi Intézet - Isztambuli Magyar Kulturális Központja - közölte az MMA.

Az Akadémia hídépítő szerepet kíván betölteni Kelet és Nyugat, Észak és Dél között - fogalmaztak.

A tárlaton olyan művészek munkái láthatók, akik átérzik e szellemi vállalás felelősségét és mindezt művészetükben is megjelenítik. A kultúrák, civilizációk közötti híd építésének gondolata szorosan kapcsolódik a biennálé idei koncepciójában megfogalmazott elképzeléshez, a jó szomszéd, valamint az otthon és a haza fogalmához is. Az MMA kiállítása, fókuszában a személyes tér megjelenítésével, ezúttal a más kulturális háttérrel rendelkező biennálé-látogatók számára nyújt betekintést kortárs magyar és az övékétől talán eltérő interpretációkba.

A tárlat november 12-ig látogatható az Isztambuli Magyar Kulturális Központban.

Időpont: szeptember 14 - november 12.

Helyszín: Isztambul