2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

2019. Március 29. - 2019. Április 6.

Huszonhét kortárs magyar drámát láthat a közönség az idei DESZKA fesztiválon március 29. és április 6. között Debrecenben.

"Regényátirat egy haditudósító élményeiről, a tízparancsolathoz rendelt sorstragédiák, felnőtteknek szóló bábelőadás, az emberi gátlástalanság, megtéveszthetőség hiperrealizmusba oltva, szürreális nyomozás a betegség megértésére, thriller-vígjáték három családról egy plüsskutya gombszemén keresztül vagy épp romantikus komédia" - sorolta az idei DESZKA fesztivál programjában szereplő előadások témáit Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója.

Hozzátette: a fesztivál idén is nagy hangsúlyt fektet a fiatal színházi generációk bemutatására a DESZKA- és a GÖRDESZKA-programban, valamint a Nyílt Fórum felolvasóestjein egyaránt.

Az idei seregszemle programjába végül 27 előadás került be: tizenhárom a fővárosból, tíz a vidéki színházakból, kettő a Vajdaságból, egy önálló előadás Erdélyből, valamint egy koprodukció, a Nemzeti Színház és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közös előadása.

A gyermek- és ifjúsági előadásokat felvonultató GÖRDESZKA programjában idén kilenc előadással találkozhatnak a nézők, közülük három osztálytermi nevelési profillal készült, egy pedig - a Nemzeti Táncszínház, a Duna Táncműhely és a Káva Kulturális Műhely Talpuk alatt című közös produkciója - táncszínházi nevelési előadás, amely új színfolt a DESZKA palettáján.

A fesztivál záróeseményén idén négy zenész - Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert és Pándi Balázs - és egy színész - Keszég László - vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó koncerten mutassa be.

(MTI)

Időpont: március 29. - április 6.

Helyszín: Debrecen