2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Kiállítás Keleti Éva fotóiból a Szabó Ervin Könyvtárban

2017. Október 5. - 2017. November 3.

Keleti Éva fekete-fehér fotóiból nyílik rendhagyó kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában október 5-én.

A tárlaton a fotóművész néhány ismertebb képe mellett eddig még soha sem publikált műveit is láthatja a közönség - adta hírül közleményben a könyvtár.

A magyar irodalmi élet jelentős személyeiről és a Magyarországon járt nemzetközi művészekről évtizedeken át készült fotói javarészt nem hagyományos íróportrék, hanem a 20. század második felének ellentmondásos világáról képet rajzoló fotóművek.

Elgondolkodtató látvány például Ady költőbarátja, Dutka Ákos igazi derűs remeteként Máriaremetén vagy a Kádárral összehajló Németh László és Illés Endre csoportképe, ahogyan a bohém Tersánszky vagy a fotós legenda, Robert Capa barátja, a szigorú John Steinbeck. A fényképek mellett látható lesz a Keleti Éváról eddig megjelent csaknem az összes kiadvány, újságcikk, az általa szerkesztett, társszerkesztett kötetek is - olvasható az összegzésben.

Keleti Éva fotográfus, képszerkesztő, a magyar kulturális élet meghatározó egyénisége, Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész 1931. augusztus 18-án született Budapesten.

Már a hatvanas években iskolát teremtett a színházi fényképezésben, munkásságának jó része a magyar színháztörténet és táncművészet közelmúltjának kiemelkedő előadásait örökíti meg. A művészet szinte minden területéről, így az irodalomból is, nagyszerű művészegyéniségek különleges pillanatait örökítette meg.

(MTI)

Időpont: október 5. - november 3.

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Kisgaléria

Bővebb információ.