2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Kiállítás a nyolcvan évvel ezelőtti Magyarországról

2019. Március 15. - 2019. Március 31.

A korabeli emberek szemén keresztül mutatja majd be a nyolcvan évvel ezelőtti Magyarország politikai, társadalmi és művészeti életét interaktív módon a Magyar Világ, 1938-1939 című kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Nyári Gábor történész, a kiállítás ötletgazdája és kurátora hangsúlyozta: "a Horthy-korszakkal és az 1938-1939-es időszakkal kapcsolatban van egyfajta átpolitizáltság". Fontos cél, hogy a fiatal korosztály úgy találkozhasson ennek a korszaknak az eseményeivel, ahogy azt akkoriban átélték. Kiemelte, hogy több szempontból is fontosak azok az évek. Akkor kezdődtek meg például a békés területi revíziók, 1939-ben országgyűlési választásokat tartottak, de akkor született meg az első és második zsidótörvény is - mutatott rá.

Elmondta, hogy az interaktív tárlat hét témacsoport köré épül majd fel és kialakítanak egy kis kávézót is, hogy visszahozzák a kor hangulatát. A koncepció szerint egy utcafrontot építenek fel, ahol megjelennek majd a korszak legjelentősebb plakátjai, szórólapjai és korabeli újságok is. A tervek szerint több tárgy is először szerepel majd a közönség előtt - emelte ki a történész. (MTI)

További információk: pim.hu/