2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Kettősverseny – OrgonaPont

2017. Augusztus 11. - 2017. Augusztus 11.

Nyáresti zenei randevúkra invitál augusztusban a Filharmónia Magyarország! Országos OrgonaPont sorozatának keretében a trombitának, fuvolának, hegedűnek és az énekhangnak is jut szerep a hangszerek királynőjének is nevezett orgona mellett.

A szabadság üdítő heteiben Győrtől kezdve Pécsen át Budapestig az ország tizenhat városában huszonnyolc koncertet magában foglaló OrgonaPont sorozat a nyár könnyedségét és különleges hangulatát ígéri. Meseszép templomok hűvösében azokat is várja a zeneszerző órások – Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Liszt – muzsikája, akik kicsit könnyedebb, játékosabb hangulatra vágynak, hiszen filmzenékből is csendülnek fel népszerű dallamok. Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki, izgalmas hangszerpárosításokat hozva el a közönségnek.

A fővárosban augusztus 11-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban 20 órai kezdettel Szamosi Szabolcs orgonaművész Nyári László és Büttner Orsolya hegedűművészek közreműködésével Bach, Franck és Paganini zsenije elevenedik meg az OrgonaPont keretében.

Előadók

Szamosi Szabolcs - orgona

Büttner Orsolya – hegedű

Nyári László - hegedű

Műsor

J.S. Bach: Adagio a g-moll szólószonátából BWV 1001

J.S. Bach: g-moll fantázia és fúga BWV 542

Jean-Marie Leclair: G-dúr szonáta Op.3 No.1.

Bach – Kodály: Lant prelúdium

Vivaldi – Bach: Concerto – Largo e Spiccato BWV 593

Kodály: Epigrammák

Niccolo Paganini: d-moll Cantabile

César Franck: Pièce héroïque

További információk: www.orgonapont.hu