2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

KeszthelyFest 2018

2018. Július 6. - 2018. Július 8.

A 2018. július 6-8. között megrendezésre kerülő KeszthelyFest a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb programja változatos zenei kínálattal és kiváló pincészetek részvételével zajló belvárosi borfesztivállal. 

A recept nem bonyolult, hiszen egy jónak ígérkező nyári rendezvényhez alapvetően nem kell más, csak kellemes környezet, finom borok és kiváló zenék. Ez a három hozzávaló pedig biztosan adott az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő KeszthelyFesten.

A Balaton Fővárosának patinás sétálóutcája és megszépült Fő tere lesz idén is a központi helyszínea háromnapos zenei-gasztronómiai fesztiválnak. A város legismertebb turisztikai attrakcióját, a Festetics-kastélyt a festői Balaton-parttal összekötő képzeletbeli tengelyen múzeumok, éttermek, kávézók sokasága és a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartása várja majd a rendezvényre látogatókat, a gazdag programkínálat mellett.

A 2018-as KeszthelyFest zenei kínálata a korábbi évek sokszínűségét viszi tovább. A sétálóutca két kisebb színpadán olyan akusztikus duók és triók, valamint a pop és a jazz könnyedebb stílusait művelő zenekarok koncerteznek, mint Boggie, Éliás Gyula JR., Demény Gergely "fingerstyle" gitáros, vagy a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállításra kerülő MOL Nagyon Balaton színpad koncertjei a fiatalabb korosztály ízléséhez igazodnak majd. Itt több csapat is fellép majd a Nagy-szín-Pad! Tehetségmutató verseny zenekarai közül. Koncertet ad Petruska, Antonia Vai, a Belau, Mörk, valamint Szeder is. A Fő téri Keszthely nagyszínpadon hazánk olyan ismert zenekarai mellett, mint a Punnany Massif, vagy a kiváló vendégénekesekkel (pl. Rutkai Bori, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László stb.) koncertező Budapest Bár - a fesztivál történetében először - külföldi sztárvendég is fellép majd. A szombat esti nagykoncertet a Boban Marković Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világszerte ismert formációja szolgáltatja. Az idei rendezvényen is lesz Gyermekliget miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal a Várkert hangulatos, árnyas fái között.

 

A KeszthelyFest valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A rendezvényről további információ a  www.keszthelyfest.hu oldalon olvasható.