2019-03-29 00:00:00 Kortárs magyar drámák a DESZKA fesztiválon

Ingyenes tudományos élménytábor

2018. Augusztus 21. - 2018. Augusztus 25.

Tudományos élménytábort rendez a Szent István Egyetem gödöllői Campusán augusztus 21. és 25. között, ahol a tudományok iránt érdeklődő középiskolások érdekfeszítő természettudományos és szabadidős programokon vehetnek részt.

A táborba a pályaválasztás előtt álló fiatalokat (a 11. évfolyamot, illetve a középiskolai 3. évfolyamot idén befejezőket) várják, akik személyes tapasztalat útján mártózhatnak meg a tudományos világban, segítve ezzel a felvételi döntésüket.

A táborlakóknak csapatokat alkotva nyílik lehetősége műszaki és természettudományos feladatokat megoldani matematikai ismereteikre támaszkodva. A feladatok célzottan a matematikai és fizikai gondolkodást, illetve az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazását hivatottak fejleszteni, megoldásuk során a résztvevők a legkülönfélébb műszaki problémákkal találkozhatnak. Robotokhoz, különleges geometriai alakzatokhoz, repülő építéshez, hídépítéshez, 3D nyomtatáshoz, gépjárművekhez, motorokhoz kapcsolódó kérdésekkel találkozhatnak, és ezeket próbálják megoldani.

A könnyedebb tudományos programok, így a gépmúzeum látogatás és csillagmotor indítás mellett a szervezők gondoltak a kikapcsolódásra is. Szalonnasütést és kastélylátogatást terveznek és lehetőséget nyújtanak a környéki érdekességekkel való ismerkedésre.