Hasznos linkek

EGÉSZSÉGÜGY
OKTATÁS
PÁLYÁZATOK
BETEG HOZZÁTARTOZÓ ÁPOLÁSA, GONDOZÁSA
HOZZÁTARTOZÓ ELVESZTÉSE, GYÁSZ
FOGYASZTÓVÉDELEM
ÁLDOZATVÉDELEM, BŰNMEGELŐZÉS
GYERMEKVÉDELEM
ORVOSI SEGÍTSÉG
ÖRÖKBEADÁS, ÖRÖKBEFOGADÁS
LELKISEGÉLY
PÉNZÜGYI PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

http://csbo.hu/

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. komplex családpolitikai, nőpolitikai, idősügyi és gyermekjóléti szakmai feladatok és folyamatok tervezését, megvalósítását végzi.

Magyar Államkincstár
http://www.allamkincstar.gov.hu/

Baba-mama infók (gyermekgondozás)
http://babamama.info/

Családi startlapként, értékközvetítőként és érdekképviseletként is tevékenykedik. Támogatják a fiatalokat és gyermekvállalásukat információkkal, szakértői csapattal, tesztekkel, ötletekkel, szemléletformálással és szórakoztatással.
http://www.csaladhalo.hu/

A családok helyi információs oldalai
http://szulokhaza.hu/
http://imami.hu/
http://budapest.imami.hu/

Tanácsadás szülőknek
http://szuloneklenni-programok.blogspot.hu/
http://www.csaladjainkert.hu/
http://www.csaladilap.hu/index.php
http://www.hazipatika.com/

EGÉSZSÉGÜGY

Kórházak

http://korhaz.lap.hu/

Országos Gyermek-egészségügyi Intézet

http://www.ogyei.hu/

OEP (gyermekgondozási díjak)

http://www.oep.hu/

ÁNTSZ

https://www.antsz.hu/bal_menu/orszagos_intezetek

Nemzeti család és szociálpolitikai intézet

http://www.ncsszi.hu/csalad

Mentőöv Információs Központ

http://mentoov.rirosz.hu/

OKTATÁS

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma

www.educatio.hu

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeként a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik.

felvi.hu

Minden, ami felsőoktatás.

www.nive.hu/index.php

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

www.nszfi.hu

Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Főigazgatóság

www.ofi.hu

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

www.klik.gov.hu

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

PÁLYÁZATOK

Az alábbi honlapokon aktuális pályázatok találhatók.

http://ncsszi.hu/palyazatok/aktualis-palyazatok

http://palyazatmenedzser.hu/2015/05/01/csaladbarat-orszag-2015/

http://www.ncsszi.hu/csalad

http://forrasfigyelo.hu/palyazat/csal%E1d

http://palyazatiinformaciok.blogspot.hu/

http://www.csaladjainkert.hu/

http://www.oktatas.hu/palyazatok/diakoknak

 

BETEG HOZZÁTARTOZÓ ÁPOLÁSA, GONDOZÁSA

www.efoesz.hu

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége igyekszik az élet minden területén segíteni és megkönnyíteni az értelmi fogyatékossággal élő emberek mindennapjait. Az eltelt 30 év alatt egyik fő feladatukká vált az érdekvédelem, a jogi tanácsadás és támogatás.

www.meosz.hu

A MEOSZ a mozgássérült emberek legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete. Egyik fő feladatuk a mozgássérült emberek érdekeinek képviselete országos és helyi szinten, szakmai javaslatok, tanulmányok készítése.

http://downegyesulet.hu/

A Down Egyesület – államháztartástól független szervezetként – 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson alaptevékenységével, valamint programjaival. Az egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékos üggyel, hiszen akiket a szervezet képvisel, megérdemlik ezt, emellett Kisari Károly az egyesület vezetőjeként kiemelten küzd az inklúzív nevelés megvalósításáért hazánkban.

Infobázis – fogyatékkal élőket segítő adatbázis
http://info.kezenfogva.hu/
Az infobázisban a fogyatékos emberek számára szolgáltatást biztosító szociális szolgáltatók, köznevelési feladatellátó helyek, illetve az állam és önkormányzat által jogszabályban szabályozott természetbeni és pénzbeli ellátásokat találja meg az érdeklődő.

Akadálymentes Balaton
http://www.akadalymentesbalaton.hu/hu
Innovatív akadálymentes és családbarát megoldások a Balaton partján.

FECSKE Szolgálat
http://fecske.kezenfogva.hu/
A FECSKE Szolgálat, azaz a Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás elsősorban a családok tehermentesítését tűzte ki célul. Bár a szolgáltatás a fogyatékos személyre irányul, de annak érdekében, hogy a családtagokat tehermentesítse és hozzásegítse őket testi-lelki, mentális egészségük visszanyeréséhez vagy megtartásához, szociális kapcsolataik fenntartásához és munkaerő-piaci aktivitásuk megőrzéséhez és ezzel hozzájáruljon az egész család magasabb életminőségéhez. A programot a Kézenfogva Alapítvány koordinálja és működteti a projektbe bevont szakmai partnerek segítségével. A szolgáltatás elérhető Budapesten és az ország öt megyéjében.

Webnővér
http://www.webnover.hu/
A  Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott honlap célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson azoknak, akik idős vagy beteg hozzátartozójukat, embertársukat otthon ápolják. A különböző ápolási feladatokat bemutató kisfilmek mellett  minden érdeklődő megkeresheti a hozzá legközelebbi szociális és egészségügyi szolgáltatókat, valamint a gondozáshoz kapcsolódó és jogi természetű kérdéseire is választ kaphat. Külön rovat szolgálja a lelki feltöltődést, de táplálkozással kapcsolatos témákban is hasznos információk érhetők itt el.

Salva Vita Alapítvány
http://salvavita.hu

A Salva Vita Alapítvány 1993 óta járul hozzá a fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához, és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. Munkatársai a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci és társadalmi esélyeinek javításán dolgoznak, így jelentős szerepük van a társadalmi összetartozás előmozdításában.

A társadalmi szemléletváltozást az Alapítvány olyan programok aktív támogatásával, működtetésével is segíti, mint a minisztériumi projektként indult Segítő Vásárlás, illetve a “Fogyatékosság-barát Munkahely” elismerések odaítélése az arra érdemes munkáltatóknak.

MOTIVÁCIÓ Alapítvány
http://motivacio.hu/

Budapesti székhelyű, 1991 óta működő, mozgáskorlátozottakat sokrétű tevékenységgel segítő alapítvány (munkakeresés, jogi tanácsadás, akadálymentességi tanácsadás, személyi segítő szolgálat működése).

Látó-Tér Alapítvány
http://www.latoter.hu/

A Látó-Tér Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 1996-os megalakulása óta különféle, többségében rehabilitációs jellegű programmal és szolgáltatással segíti a látássérült embereket mind az informatika, mind a sport, mind a művelődés terén.

Fővárosi Jelnyelvi Tolmácsszolgálat
http://www.jtha.hu/

Tevékenységének célja a fővárosban és környékén élő siket és nagyothalló emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítése (szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, társadalmi esélyegyenlőség segítése).

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület (MOHE)
http://www.mohe.hu/

Otthoni szakápolás és otthoni hospice ellátás szolgáltatásokról nyújt információt a honlap, illetve szolgáltatáskereső adatbázissal is rendelkezik.

HOZZÁTARTOZÓ ELVESZTÉSE, GYÁSZ

Gyermekkel a gyászban egyedül Alapítvány
http://www.gyaszbanegyedul.hu/
Az Alapítvány célja házastársa vagy élettársa halála miatt kiskorú gyermekét (gyermekeit) egyedül nevelő szülő esélyegyenlőségének elősegítése és ezeknek a sérült családoknak komplex segítségnyújtás biztosítása, továbbá lélektani, jogi, anyagi kiszolgáltatottságuk csökkentése.

Napfogyatkozás Egyesület
http://www.gyaszportal.hu/
A Napfogyatkozás Egyesület az első hazai szervezet, amely fő céljának a gyászolók segítését és a gyász kérdéseinek vizsgálatát tekinti.

Gyógyulás a gyászból Alapítvány
http://www.gyogyulasagyaszbol.hu/

Életünk természetes velejárója a gyász, ez természetes és normális emberi reakciónk, amikor érzelmi veszteség ér bennünket, legyen az haláleset, válás, sorsforduló, egy barátság vagy szerelmi kapcsolat megszakadása, háziállat, vállalkozás vagy munkahely elveszítése. A Gyászfeldolgozás Módszer (The Grief Recovery Method®) csaknem negyven éve segít a gyászolóknak a világ sok országában feldolgozni érzelmi veszteségeiket. A módszer magyarországi elterjesztését és megismertetését a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ alapítványa segíti.

ÖRÖKBEADÁS, ÖRÖKBEFOGADÁS

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
http://tegyesz.hu

Ágacska Alapítvány az Örökbefogadásért és a Családokért
http://www.agacska.hu

Bölcső Alapítvány – Céljuk az ellehetetlenült élethelyzetű várandós anyák problémáinak segítése, a megszületett gyermek sorsának rendezésében segítségnyújtás.
http://bolcso.hu

Mózeskosár Egyesület az Örökbefogadó Családokért
http://www.mozeskosaregyesulet.hu/
Az ország egyik legrégebbi örökbefogadással foglalkozó egyesülete.

Gólyahír Egyesület
http://www.golyahiregyesulet.hu/tevekenyseg.php
Reggel 6-tól 22-óráig, ingyen hívható telefonvonalat működtetnek annak érdekében, hogy a kétségbeesett, krízishelyzetben lévő várandós anyák, akik nem kívánt gyermeket várnak, segítséget, támogatást kaphassanak.

Örökbe.hu – Mindent az örökbefogadásról
http://orokbe.hu/
Blog az örökbefogadásról. Ismeretterjesztés, hasznos tanácsok, személyes történetek, interjúk szakemberekkel, könyv- és filmajánló.

Bölcső Alapítvány
http://bolcso.hu/

Az alapítvány egyik fő célja a nehéz helyzetbe, krízisbe került várandós édesanyák segítése. Telefonszámuk folyamatosan hívható. Újszülöttek örökbefogadását is segítik. Átmeneti anyaotthon szolgáltatást is működtetnek az arra rászorulók részére.

LELKISEGÉLY SZOLGÁLATOK

Lelki Elsősegély Telefonszolgáltatók Szövetsége (LESZ)
http://sos505.hu/
A LESZ névtelenül, ingyenesen hívható  száma a 116-123

Református telefonos lelkigondozás
http://rmk.hu/telefon_lg/index.php?p=4
Hívható lelki válság esetén, emberi, családi, lelkiismereti, hitbeli kérdések megbeszélésére minden nap 17-21 óráig . A szolgáltatás nem csupán telefonon, de Skype-on, és e-mailen keresztül is elérhető.

OÁZIS – Jezsuita lelki elsősegély-szolgálat
http://oazis.jezsuita.hu
Várják azokat a fiatalokat és családosokat, akik szeretnék, ha valaki meghallgatná őket, ha megoszthatnák örömüket, gondjaikat egy megértő, megbízható szakemberrel.

A szolgálat beszélgetést, spirituális, etikai támogatást nyújt a betérőnek, bármilyen téma is foglalkoztatja. Nyitvatartási időben bejelentkezés nélkül, térítésmentesen mindenkit fogadnak.

DélUtán
http://www.delutan.hu/

Telefonos és online lelkisegély szolgálat elsősorban 40 év felettieknek.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
http://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
http://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/

Országosan  hívható, ingyenes lelkisegély telefonvonalat működtet az Alapítvány, amely eltűnt gyermekek megtalálását is segíti egy erre a célra létrehozott bejelentő és segítségkérő telefonszámmal.

FOGYASZTÓVÉDELEM

Szupermenta blog
http://szupermenta.blog.hu/
A NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) hivatalos termékteszt blogja – hatósági laborvizsgálatok, terméktesztelések eredményei első kézből.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
http://www.nfh.hu/

A honlap abban segíti az állampolgárokat, hogy fogyasztóként megismerhessék az őket megillető jogokat, tisztában lehessenek kötelességeikkel, és felelős fogyasztói döntéseket hozhassanak a mindennapi életben.

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE)
http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/index.html

A közép- és kelet-európai országok közül Magyarország az elsők között alapított fogyasztóvédelmi egyesületet. A Fogyasztók Országos Tanácsa 1982-ben jött létre, majd az 1991. évi átszervezéssel meg alakult jelenlegi formájában az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

ÁLDOZATVÉDELEM, BŰNMEGELŐZÉS

Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten
http://www.bpaldozatsegites.hu/main.php
Nagy megrázkódtatás érheti azt, aki bűncselemény áldozatává válik, mert az első sokk után jön a felismerés, hogy mi történt valójában. Sokan nem tudják elképzelni, hogy velük is megtörténhet, és hirtelen nincs a kezükben olyan eszköz, amellyel a segítségkérésig eljutnának. Ebben adnak teljeskörű tájékoztatást a Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályainak  Áldozatsegítő Szolgálatai. Az áldozatsegítő támogatások (az azonnali pénzügyi segély és a kárenyhítés) igénybevétele önkéntességen és a hatósággal való együttműködésen alapul.

Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület
http://fehergyuru.eu/newsite/
A kelet európai országok között elsőként alakult áldozatvédő szervezet feladata, hogy konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények – főleg a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatainak és hozzátartozóiknak, anyagi, jogi, pszichikai és egyéb formában, továbbá kiáll és fellép a sértettek érdekeinek védelmében.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgála
thttp://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

Áldozatsegítő Szolgálat
http://www.kimisz.gov.hu/alaptev/aldozatsegito

A bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény értelmében az áldozatsegítő szolgálatok a bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára tudnak segítséget nyújtani. Áldozat nem csak a bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés közvetlen sértettje, hanem minden más olyan személy is, aki bizonyíthatóan ennek közvetlen következtében szenvedett sérelmet. A támogatások egy része alanyi jogon, másik része azonban csak rászorultság esetén jár.

GYERMEKVÉDELEM

Babamentő inkubátorok országos listája
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirek/babamento-inkubatorok-orszagos-listaja
Napjainkban már az ország minden megyéjében található kihelyezett krízisinkubátor. A szerkezet célja kettős, egyrészt biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a baba számára, másrészt segítséget nyújt azoknak a szülő nőknek, akik nem tudják felnevelni a gyermeküket.

„Együtt az Életért” Közhasznú Egyesület
http://www.egyuttazeletert.hu/anyaotthon.html
Az egyesület célja, hogy segítsen a nehéz helyzetű várandós nőknek gyermekük elfogadásában, megtartásában és felnevelésében. Ennek érdekében telefonos lelkisegély-vonalat tart fenn, anyaotthoni elhelyezéseket szervez, babakelengyét (gyermekruhákat, babaágyat, babakocsit stb.) gyűjt és juttat el a rászorulóknak, és –  ha az anya úgy érzi, hogy nem tudja felnevelni a gyermekét, és minden más lehetőséget kizártnak tart – nyílt örökbefogadást készít elő a törvényben meghatározott feltételekkel. A kismamák nemcsak telefonon, hanem a honlapon keresztül, akár anonim módon, névtelenül is feltehetik kérdésüket, leírhatják problémájukat.

Lea Alapítvány
http://www.lea.hu/hu/index.html
Az Alapítvány célja a válságba született babák és krízisbe jutott anyák megsegítése azáltal, hogy segítséget nyújt a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) a fiatal nőknek és gyermekeiknek, hogy a babák megszülethessenek és lehetőség szerint édesanyjukkal nőjenek fel.

Tessedik Sámuel Alapítvány Családok Átmeneti Otthona
http://www.csao.tessediksamuel.hu/
Az intézmény átmeneti gondozás keretében, segítséget nyújtani rászoruló – anyagi okokból vagy párkapcsolati erőszak miatt lakhatásukat vesztett – családoknak, hogy együtt maradjanak és gondjaikat szakemberek segítségével, közösen rendezzék. Az otthon az egész ország területéről fogad rászoruló családokat.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat
http://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület
http://www.feszekegyesulet.hu/
Az egyesület nevelőszülői családok, volt állami gondozott fiatalok és az ő tevékenységüket segítő szakemberek egyesületeként jött létre 1993-ban. Önsegítő, érdekérvényesítő céllal alakult, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsősorban Pest-megyében, de  nevelőszülői és helyettes szülő hálózata országos hatáskörű. Az egyesület átmeneti gyermekotthona Érden működik, ahová különböző okok miatt (bántalmazás, családi problémák, hajléktalanság, stb.) krízisbe került gyerekek 0-18 éves korig kerülhetnek. Indokolt esetben édesanyákat is befogadnak. Négy települési önkormányzat számára biztosítják az átmeneti gyermekotthon nyújtotta szolgáltatásokat, ezek: Érd, Százhalombatta, Törökbálint és Budaörs.

Családvédelmi Szolgálatok
https://www.antsz.hu/bal_menu/csvsz/csvsz_bemutatkozas/csvsz_cimlista.html

A Családvédelmi Szolgálatok (CSVSZ) szabadon (lakóhelytől függetlenül) felkereshetőek az egész ország területén – nincs területi korlátozás. Akár másik megyében működő CSVSZ is felkereshető. A CSVSZ tanácsadások előjegyzés alapján működnek, ingyenes tanácsadást, szolgáltatást nyújtanak.

ORVOSI SEGÍTSÉG

Orvoskereső információs portál
<ahref=”http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/orvosokSearch;jsessionid=AF3616870955876BE68F47EA7B1EDCD5?resetFilter=true” target=”_blank”>http://drinfo.eum.hu
Ezen az oldalon az adatbázisban található háziorvosok és egyéni vállalkozó orvosok között tud keresni az érdeklődő.

Betegséginformációk közérthetően
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegSearch
Ezen az oldalon betegséginformációkkal kapcsolatosan tud keresni három különböző magyar nyelvű orvosi szótárban, továbbá egy, gyakorlatilag a teljes orvostudományt felölelő könyvben.

LabTestOnline
http://www.labtestsonline.hu/
Laboratóriumi szakemberek által készített orvosi laborvizsgálatokra vonatkozó nyilvános adatbázis.

Gyógyszertár kereső
http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/pharmacySearch
Országos lefedettségű gyógyszertár kereső adatbázis.

Védőnő kereső
http://www.gyermekalapellatas.hu/vedono_kereso
Területi védőnő kereső település alapján.

Egészségnapok, szűrési lehetőségek
http://www.egeszsegprogram.eu/index.php?page=2
Információk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjáról (2010 – 2020). Helyszínek és időpontok naprakész listája.

Diéta adatbázis
http://www.medimix.hu/dietadb.php

Szakemberek által összeállított gyűjtemény a különböző betegségek, állapotok esetében javallott diétákról, étrendről.

Gyermeknevelést, -ellátást segítő portál
http://www.koragyermekkor.hu/

A portál útmutató, tájékoztató anyagokkal szélesíti a gyermeki fejlődéssel kapcsolatos ismereteket. Segít a szülőknek, szakembereknek az eltérő fejlődést mutató gyerekek felismerésében, az ingyenes, önkéntesen kitölthető szülői kérdőív segítségével pedig lehetőség nyílik a szülői tapasztalatok jobb megismerésére a szülő-védőnő-orvos közötti kommunikációt erősítve.

Elsosegély.hu – az életmentő honlap
http://elsosegely.hu/rovat.1.elsosegely

A portál célja, hogy támpontot adjon a segélynyújtás iránt érdeklődő laikusok számára. Évente mintegy 40 ezer honfitársunk élete lenne megmenthető néhány egyszerű beavatkozással, ezért mindenkinek fontos és hasznos a legalapvetőbb ismeretekkel rendelkeznie e témában.

PÉNZÜGYI PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK

A Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapja
http://csodvedelem.gov.hu/

Az Igazságügyi Hivatal (IH) tájékoztató honlapja. Minden, amit a magáncsődről és a családi csődvédelem témájában tudni érdemes.

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ
http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

Széleskörű és közérthető tájékoztatást nyújtó szervezet az állampolgárok pénzügyi szervezetekkel kapcsolatos panaszainak kezelésére, a pénzügyi tájékozottság szintjének növekedését segítő tartalmakkal (például „Pénzügyi Navigátor” című, ingyenesen elérhető tájékoztató füzetek).

Nemzeti Eszközkezelő Otthonvédelmi Programja
http://www.netzrt.hu/

Tudnivalók, információk, jogosultsági feltételek  mindazoknak a hiteladósoknak, akiket lakásuk elvesztése fenyeget.

ÖNKÉNTESSÉG

önkéntes.gov.hu
http://onkentes.gov.hu

Önkénteskedne vagy önkéntest keres? Az önkéntes.gov.hu oldalon megtalálhatóak a legfrissebb hazai és külföldi önkéntes lehetőségek, illetve a témához kapcsolódó hasznos információk.

Hasznos blogok
http://www.kismamablog.hu/
http://www.okosanyu.hu/