2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

Hasznos linkek

EGÉSZSÉGÜGY

OKTATÁS

PÁLYÁZATOK

BETEG HOZZÁTARTOZÓ ÁPOLÁSA, GONDOZÁSA

HOZZÁTARTOZÓ ELVESZTÉSE, GYÁSZ

FOGYASZTÓVÉDELEM

ÁLDOZATVÉDELEM, BŰNMEGELŐZÉS

GYERMEKVÉDELEM

ORVOSI SEGÍTSÉG

ÖRÖKBEADÁS, ÖRÖKBEFOGADÁS

LELKISEGÉLY

PÉNZÜGYI PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK

 

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

http://csbo.hu/

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. komplex családpolitikai, nőpolitikai, idősügyi és gyermekjóléti szakmai feladatok és folyamatok tervezését, megvalósítását végzi.

 

Magyar Államkincstár

http://www.allamkincstar.gov.hu/

 

Baba-mama infók (gyermekgondozás)

http://babamama.info/

Családi startlapként, értékközvetítőként és érdekképviseletként is tevékenykedik. Támogatják a fiatalokat és gyermekvállalásukat információkkal, szakértői csapattal, tesztekkel, ötletekkel, szemléletformálással és szórakoztatással.

http://www.csaladhalo.hu/

 

A családok helyi információs oldalai

http://szulokhaza.hu/

http://imami.hu/

http://budapest.imami.hu/

 

Tanácsadás szülőknek

http://szuloneklenni-programok.blogspot.hu/

http://www.csaladjainkert.hu/

http://www.csaladilap.hu/index.php

http://www.hazipatika.com/

Egyenlő Bánásmód Hatóság

http://www.egyenlobanasmod.hu

Új Nemzedék Központ

http://ujnemzedek.hu

EGÉSZSÉGÜGY

Kórházak

http://korhaz.lap.hu/

 

Országos Gyermek-egészségügyi Intézet

http://www.ogyei.hu/

 

OEP (gyermekgondozási díjak)

http://www.oep.hu/

 

ÁNTSZ

https://www.antsz.hu/bal_menu/orszagos_intezetek

 

Mentőöv Információs Központ

http://mentoov.rirosz.hu/

 

OKTATÁS

Emberi Erőforrások Minisztériuma

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma

 

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeként a magyar köz- és felsőoktatás tartalmi, módszertani megújításával, központi oktatásügyi szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik.

www.educatio.hu

 

Minden, ami felsőoktatás.

felvi.hu

 

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

www.nive.hu/index.php

 

Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Főigazgatóság

www.nszfi.hu

 

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

www.ofi.hu

 

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

www.klik.gov.hu

 

PÁLYÁZATOK

Az alábbi honlapokon aktuális pályázatok találhatók.

http://forrasfigyelo.hu/palyazat/csal%E1d

http://palyazatiinformaciok.blogspot.hu/

http://www.csaladjainkert.hu/

http://www.oktatas.hu/palyazatok/diakoknak

 

BETEG HOZZÁTARTOZÓ ÁPOLÁSA, GONDOZÁSA

www.efoesz.hu

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége igyekszik az élet minden területén segíteni és megkönnyíteni az értelmi fogyatékossággal élő emberek mindennapjait. Az eltelt 30 év alatt egyik fő feladatukká vált az érdekvédelem, a jogi tanácsadás és támogatás.

 

www.meosz.hu

A MEOSZ a mozgássérült emberek legjelentősebb hazai érdekképviseleti szervezete. Egyik fő feladatuk a mozgássérült emberek érdekeinek képviselete országos és helyi szinten, szakmai javaslatok, tanulmányok készítése.

 

http://downegyesulet.hu/

A Down Egyesület - államháztartástól független szervezetként - 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyermekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson alaptevékenységével, valamint programjaival. Az egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékos üggyel, hiszen akiket a szervezet képvisel, megérdemlik ezt, emellett Kisari Károly az egyesület vezetőjeként kiemelten küzd az inklúzív nevelés megvalósításáért hazánkban.

 

Infobázis – fogyatékkal élőket segítő adatbázis

http://info.kezenfogva.hu/

Az infobázisban a fogyatékos emberek számára szolgáltatást biztosító szociális szolgáltatók, köznevelési feladatellátó helyek, illetve az állam és önkormányzat által jogszabályban szabályozott természetbeni és pénzbeli ellátásokat találja meg az érdeklődő.

Akadálymentes Balaton

http://www.akadalymentesbalaton.hu/hu

Innovatív akadálymentes és családbarát megoldások a Balaton partján.

 

FECSKE Szolgálat

http://fecske.kezenfogva.hu/

A FECSKE Szolgálat, azaz a Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás elsősorban a családok tehermentesítését tűzte ki célul. Bár a szolgáltatás a fogyatékos személyre irányul, de annak érdekében, hogy a családtagokat tehermentesítse és hozzásegítse őket testi-lelki, mentális egészségük visszanyeréséhez vagy megtartásához, szociális kapcsolataik fenntartásához és munkaerő-piaci aktivitásuk megőrzéséhez és ezzel hozzájáruljon az egész család magasabb életminőségéhez. A programot a Kézenfogva Alapítvány koordinálja és működteti a projektbe bevont szakmai partnerek segítségével. A szolgáltatás elérhető Budapesten és az ország öt megyéjében.

 

Webnővér

http://www.webnover.hu/

A  Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott honlap célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson azoknak, akik idős vagy beteg hozzátartozójukat, embertársukat otthon ápolják. A különböző ápolási feladatokat bemutató kisfilmek mellett  minden érdeklődő megkeresheti a hozzá legközelebbi szociális és egészségügyi szolgáltatókat, valamint a gondozáshoz kapcsolódó és jogi természetű kérdéseire is választ kaphat. Külön rovat szolgálja a lelki feltöltődést, de táplálkozással kapcsolatos témákban is hasznos információk érhetők itt el.

 

Salva Vita Alapítvány

http://salvavita.hu

A Salva Vita Alapítvány 1993 óta járul hozzá a fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásához, és egy sokszínű, befogadó társadalom felépítéséhez. Munkatársai a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci és társadalmi esélyeinek javításán dolgoznak, így jelentős szerepük van a társadalmi összetartozás előmozdításában.

A társadalmi szemléletváltozást az Alapítvány olyan programok aktív támogatásával, működtetésével is segíti, mint a minisztériumi projektként indult Segítő Vásárlás, illetve a "Fogyatékosság-barát Munkahely" elismerések odaítélése az arra érdemes munkáltatóknak.

 

MOTIVÁCIÓ Alapítvány

http://motivacio.hu/

Budapesti székhelyű, 1991 óta működő, mozgáskorlátozottakat sokrétű tevékenységgel segítő alapítvány (munkakeresés, jogi tanácsadás, akadálymentességi tanácsadás, személyi segítő szolgálat működése).

 

Látó-Tér Alapítvány

http://www.latoter.hu/

A Látó-Tér Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 1996-os megalakulása óta különféle, többségében rehabilitációs jellegű programmal és szolgáltatással segíti a látássérült embereket mind az informatika, mind a sport, mind a művelődés terén.

 

Fővárosi Jelnyelvi Tolmácsszolgálat

http://www.jtha.hu/

Tevékenységének célja a fővárosban és környékén élő siket és nagyothalló emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítése (szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, nevelés, oktatás, képességfejlesztés, társadalmi esélyegyenlőség segítése).

 

Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület (MOHE)

http://www.mohe.hu/

Otthoni szakápolás és otthoni hospice ellátás szolgáltatásokról nyújt információt a honlap, illetve szolgáltatáskereső adatbázissal is rendelkezik.

 

HOZZÁTARTOZÓ ELVESZTÉSE, GYÁSZ

Gyermekkel a gyászban egyedül Alapítvány

http://www.gyaszbanegyedul.hu/

Az Alapítvány célja házastársa vagy élettársa halála miatt kiskorú gyermekét (gyermekeit) egyedül nevelő szülő esélyegyenlőségének elősegítése és ezeknek a sérült családoknak komplex segítségnyújtás biztosítása, továbbá lélektani, jogi, anyagi kiszolgáltatottságuk csökkentése.

 

Napfogyatkozás Egyesület

http://www.gyaszportal.hu/

A Napfogyatkozás Egyesület az első hazai szervezet, amely fő céljának a gyászolók segítését és a gyász kérdéseinek vizsgálatát tekinti.

 

Gyógyulás a gyászból Alapítvány

http://www.gyogyulasagyaszbol.hu/

Életünk természetes velejárója a gyász, ez természetes és normális emberi reakciónk, amikor érzelmi veszteség ér bennünket, legyen az haláleset, válás, sorsforduló, egy barátság vagy szerelmi kapcsolat megszakadása, háziállat, vállalkozás vagy munkahely elveszítése. A Gyászfeldolgozás Módszer (The Grief Recovery Method®) csaknem negyven éve segít a gyászolóknak a világ sok országában feldolgozni érzelmi veszteségeiket. A módszer magyarországi elterjesztését és megismertetését a Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ alapítványa segíti.

 

ÖRÖKBEADÁS, ÖRÖKBEFOGADÁS

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat

http://tegyesz.hu

 

Ágacska Alapítvány az Örökbefogadásért és a Családokért

http://www.agacska.hu

 

Bölcső Alapítvány - Céljuk az ellehetetlenült élethelyzetű várandós anyák problémáinak segítése, a megszületett gyermek sorsának rendezésében segítségnyújtás.

http://bolcso.hu

 

Mózeskosár Egyesület az Örökbefogadó Családokért

http://www.mozeskosaregyesulet.hu/

Az ország egyik legrégebbi örökbefogadással foglalkozó egyesülete.

 

Gólyahír Egyesület

http://www.golyahiregyesulet.hu/tevekenyseg.php

Reggel 6-tól 22-óráig, ingyen hívható telefonvonalat működtetnek annak érdekében, hogy a kétségbeesett, krízishelyzetben lévő várandós anyák, akik nem kívánt gyermeket várnak, segítséget, támogatást kaphassanak.

 

Örökbe.hu – Mindent az örökbefogadásról

http://orokbe.hu/

Blog az örökbefogadásról. Ismeretterjesztés, hasznos tanácsok, személyes történetek, interjúk szakemberekkel, könyv- és filmajánló.

 

Bölcső Alapítvány

http://bolcso.hu/

Az alapítvány egyik fő célja a nehéz helyzetbe, krízisbe került várandós édesanyák segítése. Telefonszámuk folyamatosan hívható. Újszülöttek örökbefogadását is segítik. Átmeneti anyaotthon szolgáltatást is működtetnek az arra rászorulók részére.

 

LELKISEGÉLY SZOLGÁLATOK

Lelki Elsősegély Telefonszolgáltatók Szövetsége (LESZ)

http://sos505.hu/

A LESZ névtelenül, ingyenesen hívható  száma a 116-123

 

Református telefonos lelkigondozás

http://rmk.hu/telefon_lg/index.php?p=4

Hívható lelki válság esetén, emberi, családi, lelkiismereti, hitbeli kérdések megbeszélésére minden nap 17-21 óráig. A szolgáltatás nem csupán telefonon, de Skype-on, és e-mailen keresztül is elérhető.

 

OÁZIS – Jezsuita lelki elsősegély-szolgálat

http://oazis.jezsuita.hu

Várják azokat a fiatalokat és családosokat, akik szeretnék, ha valaki meghallgatná őket, ha megoszthatnák örömüket, gondjaikat egy megértő, megbízható szakemberrel.

A szolgálat beszélgetést, spirituális, etikai támogatást nyújt a betérőnek, bármilyen téma is foglalkoztatja. Nyitvatartási időben bejelentkezés nélkül, térítésmentesen mindenkit fogadnak.

 

DélUtán

http://www.delutan.hu/

Telefonos és online lelkisegély szolgálat elsősorban 40 év felettieknek.

 

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

http://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

 

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

http://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/

Országosan  hívható, ingyenes lelkisegély telefonvonalat működtet az Alapítvány, amely eltűnt gyermekek megtalálását is segíti egy erre a célra létrehozott bejelentő és segítségkérő telefonszámmal.

 

FOGYASZTÓVÉDELEM

Szupermenta blog

http://szupermenta.blog.hu/

A NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) hivatalos termékteszt blogja - hatósági laborvizsgálatok, terméktesztelések eredményei első kézből.

 

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

http://www.nfh.hu/

A honlap abban segíti az állampolgárokat, hogy fogyasztóként megismerhessék az őket megillető jogokat, tisztában lehessenek kötelességeikkel, és felelős fogyasztói döntéseket hozhassanak a mindennapi életben.

 

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE)

http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/index.html

A közép- és kelet-európai országok közül Magyarország az elsők között alapított fogyasztóvédelmi egyesületet. A Fogyasztók Országos Tanácsa 1982-ben jött létre, majd az 1991. évi átszervezéssel meg alakult jelenlegi formájában az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE).

 

ÁLDOZATVÉDELEM, BŰNMEGELŐZÉS

Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten

http://www.bpaldozatsegites.hu/main.php

Nagy megrázkódtatás érheti azt, aki bűncselemény áldozatává válik, mert az első sokk után jön a felismerés, hogy mi történt valójában. Sokan nem tudják elképzelni, hogy velük is megtörténhet, és hirtelen nincs a kezükben olyan eszköz, amellyel a segítségkérésig eljutnának. Ebben adnak teljeskörű tájékoztatást a Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályainak  Áldozatsegítő Szolgálatai. Az áldozatsegítő támogatások (az azonnali pénzügyi segély és a kárenyhítés) igénybevétele önkéntességen és a hatósággal való együttműködésen alapul.

 

Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület

http://fehergyuru.eu/newsite/

A kelet európai országok között elsőként alakult áldozatvédő szervezet feladata, hogy konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények – főleg a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatainak és hozzátartozóiknak, anyagi, jogi, pszichikai és egyéb formában, továbbá kiáll és fellép a sértettek érdekeinek védelmében.

 

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgála

thttp://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

 

Áldozatsegítő Szolgálat

http://www.kimisz.gov.hu/alaptev/aldozatsegito

A bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló 2005. évi CXXXV. törvény értelmében az áldozatsegítő szolgálatok a bűncselekmények és tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára tudnak segítséget nyújtani. Áldozat nem csak a bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés közvetlen sértettje, hanem minden más olyan személy is, aki bizonyíthatóan ennek közvetlen következtében szenvedett sérelmet. A támogatások egy része alanyi jogon, másik része azonban csak rászorultság esetén jár.

 

GYERMEKVÉDELEM

Babamentő inkubátorok országos listája

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirek/babamento-inkubatorok-orszagos-listaja

Napjainkban már az ország minden megyéjében található kihelyezett krízisinkubátor. A szerkezet célja kettős, egyrészt biztosítja a megfelelő hőmérsékletet a baba számára, másrészt segítséget nyújt azoknak a szülő nőknek, akik nem tudják felnevelni a gyermeküket.

 

„Együtt az Életért” Közhasznú Egyesület

http://www.egyuttazeletert.hu/anyaotthon.html

Az egyesület célja, hogy segítsen a nehéz helyzetű várandós nőknek gyermekük elfogadásában, megtartásában és felnevelésében. Ennek érdekében telefonos lelkisegély-vonalat tart fenn, anyaotthoni elhelyezéseket szervez, babakelengyét (gyermekruhákat, babaágyat, babakocsit stb.) gyűjt és juttat el a rászorulóknak, és –  ha az anya úgy érzi, hogy nem tudja felnevelni a gyermekét, és minden más lehetőséget kizártnak tart – nyílt örökbefogadást készít elő a törvényben meghatározott feltételekkel. A kismamák nemcsak telefonon, hanem a honlapon keresztül, akár anonim módon, névtelenül is feltehetik kérdésüket, leírhatják problémájukat.

 

Lea Alapítvány

http://www.lea.hu/hu/index.html

Az Alapítvány célja a válságba született babák és krízisbe jutott anyák megsegítése azáltal, hogy segítséget nyújt a gyermekvállalás időszakában (várandósan vagy kisbabával) a fiatal nőknek és gyermekeiknek, hogy a babák megszülethessenek és lehetőség szerint édesanyjukkal nőjenek fel.

 

Tessedik Sámuel Alapítvány Családok Átmeneti Otthona

http://www.csao.tessediksamuel.hu/

Az intézmény átmeneti gondozás keretében, segítséget nyújtani rászoruló - anyagi okokból vagy párkapcsolati erőszak miatt lakhatásukat vesztett - családoknak, hogy együtt maradjanak és gondjaikat szakemberek segítségével, közösen rendezzék. Az otthon az egész ország területéről fogad rászoruló családokat.

 

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

http://bantalmazas.hu/

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon elhelyezésükről az e célra fenntartott védett intézmények egyikében.

A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

 

FÉSZEK Gyermekvédő Egyesület

http://www.feszekegyesulet.hu/

Az egyesület nevelőszülői családok, volt állami gondozott fiatalok és az ő tevékenységüket segítő szakemberek egyesületeként jött létre 1993-ban. Önsegítő, érdekérvényesítő céllal alakult, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsősorban Pest megyében, de  nevelőszülői és helyettes szülő hálózata országos hatáskörű. Az egyesület átmeneti gyermekotthona Érden működik, ahová különböző okok miatt (bántalmazás, családi problémák, hajléktalanság, stb.) krízisbe került gyermekek 0-18 éves korig kerülhetnek. Indokolt esetben édesanyákat is befogadnak. Négy települési önkormányzat számára biztosítják az átmeneti gyermekotthon nyújtotta szolgáltatásokat, ezek: Érd, Százhalombatta, Törökbálint és Budaörs.

 

Családvédelmi Szolgálatok

https://www.antsz.hu/bal_menu/csvsz/csvsz_bemutatkozas/csvsz_cimlista.html

A Családvédelmi Szolgálatok (CSVSZ) szabadon (lakóhelytől függetlenül) felkereshetőek az egész ország területén - nincs területi korlátozás. Akár másik megyében működő CSVSZ is felkereshető. A CSVSZ tanácsadások előjegyzés alapján működnek, ingyenes tanácsadást, szolgáltatást nyújtanak.

 

ORVOSI SEGÍTSÉG

LabTestOnline

http://www.labtestsonline.hu/

Laboratóriumi szakemberek által készített orvosi laborvizsgálatokra vonatkozó nyilvános adatbázis.

 

Gyógyszertár kereső

http://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/

Országos lefedettségű gyógyszertár kereső adatbázis.

 

Védőnő kereső

http://www.gyermekalapellatas.hu/vedono_kereso

Területi védőnő kereső település alapján.

 

Egészségnapok, szűrési lehetőségek

http://www.egeszsegprogram.eu/index.php?page=2

Információk Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjáról (2010 – 2020). Helyszínek és időpontok naprakész listája.

 

Diéta adatbázis

http://www.medimix.hu/dietadb.php

Szakemberek által összeállított gyűjtemény a különböző betegségek, állapotok esetében javallott diétákról, étrendről.

 

Gyermeknevelést, -ellátást segítő portál

http://www.koragyermekkor.hu/

A portál útmutató, tájékoztató anyagokkal szélesíti a gyermeki fejlődéssel kapcsolatos ismereteket. Segít a szülőknek, szakembereknek az eltérő fejlődést mutató gyermekek felismerésében, az ingyenes, önkéntesen kitölthető szülői kérdőív segítségével pedig lehetőség nyílik a szülői tapasztalatok jobb megismerésére a szülő-védőnő-orvos közötti kommunikációt erősítve.

 

Elsosegély.hu – az életmentő honlap

http://elsosegely.hu/rovat.1.elsosegely

A portál célja, hogy támpontot adjon a segélynyújtás iránt érdeklődő laikusok számára. Évente mintegy 40 ezer honfitársunk élete lenne megmenthető néhány egyszerű beavatkozással, ezért mindenkinek fontos és hasznos a legalapvetőbb ismeretekkel rendelkeznie e témában.

 

 PÉNZÜGYI PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK

 

A Családi Csődvédelmi Szolgálat honlapja

http://csodvedelem.gov.hu/

Az Igazságügyi Hivatal (IH) tájékoztató honlapja. Minden, amit a magáncsődről és a családi csődvédelem témájában tudni érdemes.

 

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ

http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem

Széleskörű és közérthető tájékoztatást nyújtó szervezet az állampolgárok pénzügyi szervezetekkel kapcsolatos panaszainak kezelésére, a pénzügyi tájékozottság szintjének növekedését segítő tartalmakkal (például „Pénzügyi Navigátor” című, ingyenesen elérhető tájékoztató füzetek).

 

Nemzeti Eszközkezelő Otthonvédelmi Programja

http://www.netzrt.hu/

Tudnivalók, információk, jogosultsági feltételek  mindazoknak a hiteladósoknak, akiket lakásuk elvesztése fenyeget.

 

ÖNKÉNTESSÉG

önkéntes.gov.hu

http://onkentes.gov.hu

Önkénteskedne vagy önkéntest keres? Az önkéntes.gov.hu oldalon megtalálhatóak a legfrissebb hazai és külföldi önkéntes lehetőségek, illetve a témához kapcsolódó hasznos információk.

 

Hasznos blogok

http://www.kismamablog.hu/

http://www.okosanyu.hu/

http://Lamome.hu/

http://bezzeganya.reblog.hu

http://hellomama.blog.hu/

www.dolgozomami.hu