2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Folytatódik a Várkert Irodalom sorozat – vendég: Boggie

2017. November 4. - 2017. November 4.

Idén januárban indult a Várkert Irodalom sorozat. A következő esten, november 4-én a kortárs zenei és irodalmi élet jelesei mutatkoznak be – új formában – a Várkert Bazár színpadán. Az est háziasszonya: Juhász Anna

Miképp ihleti meg a vers az immár harmadik albumával jelentkező, népszerű énekesnőt, Boggie-t? Mit jelent dalszöveget írni a fiatal író-slammer Kemény Zsófinak és hogy kapcsolódik Boggie élete Dragomán Györgyhöz és Szabó T. Annához? Hogy talált rá a Hollóasszonyra és Ugron Zsolnára?

Kiderül a november 4-i Várkert Irodalom esten!

Szeptemberben jelent meg napjaink egyik legtehetségesebb énekesnőjének, a Fonogram díjas BOGGIE-nak, azaz Csemer Boglárkának 3 című, harmadik nagylemeze. Boggie-t Parfüm című dalának videoklipje által az egész világ megismerte, ő képviselte Magyarországot a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben a Wars for Nothing című dalával. 13 évesen kezdte meg zenei tanulmányait, a magyar mellett a francia kultúra áll hozzá a legközelebb.

A Várkert Irodalom sorozta egyedülálló estjén az énekesnő mint olvasó (is) szerepel: az új albumához kapcsolódóan a 3-as szám jegyében 3 blokkban mutatkoznak be kedvenc hazai írói, költői és azok a visszhangok, amik közös munkájuk során alakulnak bennük.

Az irodalmi koncert során lesz minden vendéghez kapcsolódó dal, beszélgetés, ének, felolvasás is. A szereplők először szerepelnek egy színpadon és Boggie-nak is ez lesz az első irodalmi koncertje!

Mottó:

"Templom a természet: élő oszlopai

időnkint szavakat mormolnak összesúgva;

Jelképek erdején át visz az ember útja,

s a vendéget szemük barátként figyeli."

Jegyár: 1.500.-

A Várkert Irodalom sorozat az év utolsó Hollóasszony felolvasószínházi esttel folytatódik november 11-én: http://www.varkertbazar.hu/index.php/esemenyek/holloasszony-1