2018-07-20 00:00:00 Séf Randevú Szolnokon

Filmvetítés és virrasztás Kaposváron

2017. Szeptember 15. - 2017. Szeptember 24.

Filmvetítéssel, koncertekkel, kiállításokkal és egyebek mellett virrasztásokkal is kapcsolódik Kaposvár az országos Ars Sacra fesztivál programjaihoz szeptember 15. és 24. között.

A Ne féljetek mottójú, ezzel az egyháznak a világban való széles körű jelenlétére utaló fesztivál rendezvényei mindenkihez szólnak, legyen hívő, vagy nem hívő - mondta Tolnai Mária, a Kaposvári Egyetem docense, főkoordinátor a somogyi megyeszékhelyen tervezett több mint húsz eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Kiemelte: szeptember 15-én, a nulladik napon egy Manilában működő ifjúsági misszióról szóló dokumentumfilmet mutatnak be a Szivárvány Kultúrpalotában, a fesztivál hivatalos megnyitójára másnap kerül sor az egyetem kulturális központjában.

A Kultúr Találka együttes Énekelt versek című produkciójával szeptember 17-én, 18-án és 19-én három különleges helyszínen, a Borostyánvirág Anyaotthonban, a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központban és a Napsugár Integrált Szociális Intézményben lép fel - jegyezte meg.

Tolnai Mária szólt arról is, hogy szeptember 20-án érkezik Kaposvárra Timothy Schmalz kanadai képzőművész Hajléktalan Jézus szobra. A megrendítő alkotás ideiglenes főtéri elhelyezéséhez kapcsolódóan csendes virrasztásokat, Varga László, a Kaposvári Egyházmegye vezetőjének részvételével pedig előadásokat tartanak a szobor üzenetéről, a "meghaló és feltámadó szeretet logikájáról" és az egyház hajléktalansághoz való viszonyáról.

A civil kezdeményezésként az európai zsidó-keresztény kultúra gyökereiből táplálkozó, ma is élő szakralitás felmutatását zászlajára tűző Ars Sacra fesztivál országosan 110 településen, több mint 600 ingyenes programmal várja az érdeklődőket.

Időpont: szeptember 15-24

Helyszín: Kaposvár