2019-03-24 10:00:00 Hagyományos tojásfestés és meseszövés Máriakéménden

Évmilliók kéz- és testközelben - Földtudományos Forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban

2018. November 10. - 2018. November 11.

Vajon hogyan dolgozik egy modern geológus? Segítik-e a napról napra megjelenő újabb és újabb „kütyük” egy őslénykutató vagy egy ásványgyűjtő munkáját? A geofizikusok manap­ság milyen műszerekkel néznek be a Föld belsejébe? Hogyan olvashatók ki a klímaváltozás nyomai az üledékes kőzetek lapjaiból? Vajon mi lesz jövőre az Év ásványa és az Év ősmaradványa? És vajon ki nyeri az I. geosütisütő versenyt, például a Burgess-pala faunája kategóriában?

Tudjon meg többet az év ásványáról, a fluoritról, a nevezetes ősmaradványokról, a Szent László pénzéről, a Kárpátok sárkányáról és a triász tengeralattjárójáról. Utazzon velünk gondolatban Kirgizisztán hegyein és barlangjaiban vagy Görögország hegyvidékein. Ismerje meg a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a talpunk alatt rejlő természeti kincseket és a csodálatos földtörténetet.

A Magyarhoni Földtani Társulat jubileumi rendezvényén a kisebbeket geojátszóházak, az érdeklődő ifjakat és felnőtteket ismeretterjesztő filmek, előadások várják, ahol megfoghatóan ismerkedhetnek meg az évmilliók tör­ténetével. Az Utazó Planetárium pedig mindenkit elrepít a Marson át az Univerzumunk határáig.

RÉSZLETES PROGRAM