Esemény betöltése

« Minden Esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2016-11-25 , 08:00 - 2017-01-02 , 17:00

shutterstock_122415196

Kézműves foglalkozásokkal, vásárral, flashmobokkal, táncházzal, kulturális műsorokkal és fényfestéssel várja idén is a látogatókat az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű ünnepi sorozat november 25-től január 2-ig Budapesten.

A Szent István Bazilikához látogatók a foglalkozások és programok mellett számos ingyenes koncertet hallgathatnak meg a Bazilikában, illetve használhatják a 200 négyzetméteres korcsolyapályát, vagy válogathatnak a gasztronómiai kiállítók széles palettájáról, akik a hagyományos street food ételek mellett laktóz- és gluténmentes fogásokkal is készülnek.

Idén is megszervezik a közkedvelt, monumentális, 3D hatású fényfestést, amellyel a bazilika hatalmas homlokzatát megvilágítva vonják be a karácsonyi forgatagba a templomot.

A programok mellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet újra várja az adományozókat is, akiknek idén minden standon lehetőséget biztosítanak arra, hogy adakozhassanak a segélyszervezet Szeretet.Éhség kampánya számára.

A rendezvény nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ezért a dekorációhoz kizárólag energiatakarékos LED izzókat használnak, az eddiginél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki a rendezvény egész területén, a gasztro kiállítók speciális, lebomló étkészlettel és poharakkal dolgoznak, illetve a korcsolyapálya felállításakor nem fogyasztanak energiát a jég hűtéséhez, hiszen a pálya speciális műanyagból készül.

Részletek

Kezdés:
2016-11-25 , 08:00
Vége:
január 2 , 17:00
Esemény Tags:
,

Helyszín

Szent István Bazilika
Szent István tér 1.
Budapest, 1051 Magyarország
+ Google Térkép