2019-02-17 08:00:00 Improvizációs és bárest a Cziffra fesztiválon

Derby Fesztivál

2018. Június 29. - 2018. Július 1.

A legkisebb divattervezők is bemutatkozhatnak a hétvégi Derby Fesztiválon a Kincsem Parkban, a Paletta Csodaház programján.

A pénteken kezdődő Derby Fesztiválon a szentendrei Paletta Csodaház táborának lakói nemcsak megtervezhetik, de a kifutón fel is vonultathatják saját ruhakreációjukat, az alkotásban pedig egy textiltervező is segít a gyerekeknek.

Bujdosó Orsolya, a Paletta Csodaház alapítója elmondta: a táborban hétéves kortól fogadják a gyerekeket. Bagdi Kata textiltervező iparművész, a Paletta Csodaház művészeti vezetője hozzátette: a gyerekek a tervezéstől kezdve a kivitelezésen, szabáson, varráson keresztül ismerik meg az alkotási folyamatot, megszületnek a kollekciók, végül pedig egy zenés bemutatóval zárul a tábor programja. Mint mondta, a ruhák mellett ezúttal kalapokat is terveznek. Kiemelte, hogy alkalmi viseletekről van szó, az alkotást játéknak kell felfogni. Mint fogalmazott, a kompozíciók létrehozásánál a leleményesség a lényeg, emellett az újrahasznosítás fontosságáról is beszélt.

Bujdosó Orsolya hozzátette: a gyerekektől azt várják, hogy bátran és kreatívan alkossanak. Elmondta: a táborozók vasárnap mutatkozhatnak be a Kincsem Parkban az általuk tervezett ruhákkal és a hozzájuk illő kalapokkal.

 

RÉSZLETES PROGRAM