2019-03-23 00:00:00 Korhatár nélkül családi délelőtt a Műcsarnokban

David Lynch fotóiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban

2019. Március 1. - 2019. Június 2.

Péntektől látogatható David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban, amely a 3. Budapest Fotófesztivál nyitóeseménye is egyben.

David Lynch fotográfiáit Közép-Európában elsőként Budapesten láthatjuk - emelte ki Mucsy Szilvia, a Budapest FotóFesztivál igazgatója a tárlatról tartott csütörtöki helyszíni bemutatón.

Az 55 fotóból álló válogatás 2013-ban született, a kiállítás sorozatokból és egyedi képekből áll - emelte ki Szarka Klára, a tárlat kurátora. Hozzátette: ezt az anyagot csupán néhány helyen mutatták be eddig a világban; a Műcsarnokban június 2-ig lesz látható.

A kurátor elmondta, hogy Lynch korábban ipari témákat és aktokat is fotózott. A kiállítás anyaga egy retrospektívnek is nevezhető válogatás, hiszen David Lynch teljes alkotói pályájára tekint vissza. Képei a korai kísérleti filmjeitől kezdve a képzőművészeti munkásságán át a Twin Peaks című sorozat elemeit is megidézik, egyszerre reflektálnak a művész életútjára, emlékeire, valamint arra a kulturális közegre, amelybe beleszületett.

A fotográfia azért csodálatos, mert egy-egy képben komplett történetek rejlenek - idézte a kurátor a művész szavait, aki ennek a gondolatnak a nyomán adta a tárlatnak a Kis történetek címet.

(MTI)

Időpont: március 1. - június 2.

Helyszín: Műcsarnok