2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Costin Soare román gitárművész koncertje

2018. Április 12. - 2018. Április 12.

Paganinitől Piazzolláig címmel ad koncertet Costin Soare román gitárművész csütörtökön a Budapesti Román Kulturális Intézetben, szombaton pedig Szegeden.

A műsorban Niccoló Paganini, Francisco Tárrega, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, Manuel de Falla és Astor Piazzolla művei szólalnak meg - közölte az intézmény az MTI-vel.

Costin Soare az egyik legaktívabb román művész, akinél a sikeres koncertkarrier szerencsés módon ötvöződik a pedagógiai tevékenységgel. A művész a bukaresti Dinu Lipatti Zeneakadémia professzora, a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem docense, a Gitár Esték Nemzetközi Fesztivál művészeti vezetője. Két albuma jelent meg, 2017-ben Twenty Shades of Music címmel a fuvolista Ion Bogdan Stefanescu közreműködésével és egy szólólemeze 2014-ben Noktürnök és táncok címmel.

Két kamarazenekar állandó tagjaként, Ion Bogdan Stefanescu fuvolaművésszel és Claudia Codreanu mezzoszoprán operaénekessel együtt, hangszere bensőséges hangzásával és repertoárjával a magas minőségű klasszikus zene képviselője.

(MTI)

Időpont: április 12. 18:00

Helyszín: Budapesti Román Kulturális Intézet