Izgulsz már a közelgő vizsgák miatt? Néhány trükkel magabiztosabb lehetsz!

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek jótékonyan befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. A kamaszpanasz.hu összegyűjtött néhány hatékony “pszichés trükköt”, ami segít a tanulásban. Tovább »


Mi az eredményes tanulás titka?

Megesik néha, hogy a tanulással töltött idő nem öröm, hanem kínszenvedés, a reggeli készülődés pedig csupán az állandó szorongásról és a hasfájásról szól. Ilyenkor a gyermek–szülő kapcsolatot is felemésztheti a tanulás körüli harc. Miért nem tud megfelelni a gyermek az elvárásoknak minden igyekezete ellenére? Hogyan segíthetünk neki? Erről ír a Képmás.  Tovább »


A szegényebb gyermekeknek nehezebb az iskola

A rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek gyengébben teljesítenek az általános iskola felső tagozatán és a középiskolában, mint jómódúbb társaik – állapította meg egy friss brit tanulmány. Tovább »


Telefonos appok, melyek segítik a tanulást

Kisgyermekeknek készített okostelefonos alkalmazásokat válogatott az eduline.hu. A programokkal a kicsik nem csak a betűk és számok világát ismerhetik meg jobban, de a programozás alapjaiba is betekinthetnek.

Tovább »
A gyermekek és az alváshiány

Drámaian megugrott az alvászavarral küzdő gyermekek aránya az elmúlt években az orvosok szerint, márpedig ez komoly hatással van fizikai és mentális egészségükre egyaránt. Tovább »
EZEK A MAI FIATALOK! 2. rész: Jövőtervezés

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről. A Család.hu most sorozatban mutatja be az ötödik magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit. Tovább »