2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

tanulas

Tanulás és munkával vagy csak pihenéssel teljen a szünidő?

2017. Június 19.

Tanuljon-, dolgozzon-e a gyerek, vagy csak pihenjen és szórakozzon? Ez a nyár nagy kérdése, legalábbis a szülők részéről. Egy részük szerint fárasztó volt a tanév, ezért a gyerek ilyenkor bármit csinálhat. Mások viszont azt mondják, készülni kellene a következő tanévre, ha nem is most mindjárt a szünet elején, de valamikor a közepétől biztosan.

A nagy kérdés: tanuljon-e a gyerek a nyári szünetben?

2017. Június 18.

Fontos egy átmeneti idő biztosítása a gyerek számára a tanév vége és az aktív pihenési időszak között - hívta fel a figyelmet az InfoRádió által megkérdezett klinikai szakpszichológus. Kalamár Hajnalka szerint az lenne a jó, ha a gyerekek pár napot a nyári szünet elején azzal töltenének, amivel szeretnének, és csak utána kezdődne a nyaralás, a tábor vagy sportprogram.

Jöhet a rövidített iskolahét?

2017. Június 15.

Nem kell aggódniuk a szülőknek, nem Magyarországról, hanem Nagy-Britanniáról van szó, és a terveknek elsősorban még csak nem is szakmai okai vannak: az iskolaigazgatóknak lett elegük.

A lelkes apák kisbabái gyorsabban tanulnak

2017. Május 23.

Nagyon fontos az édesapa részvétele már a gyermek egészen kicsi, pár hónapos korában. Nem mintha ezzel kapcsolatban eddig olyan sok kérdőjel lett volna bennünk, ám most egy tanulmány megerősítette a hatásokat.

Izgulsz már a közelgő vizsgák miatt? Néhány trükkel magabiztosabb lehetsz!

2017. Április 24.

A hatékony tanulási technikán túl léteznek olyan trükkök is, amelyek jótékonyan befolyásolják a felkészülésedet. Ha beépíted ezeket a tanulási rutinodba, akkor hamarosan nemcsak a jegyeid közötti különbséget fogod látni, hanem magabiztosan fogod tudni a tananyagot, jóval a vizsgaidőszak után is. A kamaszpanasz.hu összegyűjtött néhány hatékony "pszichés trükköt", ami segít a tanulásban.

Mi az eredményes tanulás titka?

2017. Április 12.

Megesik néha, hogy a tanulással töltött idő nem öröm, hanem kínszenvedés, a reggeli készülődés pedig csupán az állandó szorongásról és a hasfájásról szól. Ilyenkor a gyermek–szülő kapcsolatot is felemésztheti a tanulás körüli harc. Miért nem tud megfelelni a gyermek az elvárásoknak minden igyekezete ellenére? Hogyan segíthetünk neki? Erről ír a Képmás. 

A szegényebb gyermekeknek nehezebb az iskola

2017. Április 12.

A rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek gyengébben teljesítenek az általános iskola felső tagozatán és a középiskolában, mint jómódúbb társaik – állapította meg egy friss brit tanulmány.

Telefonos appok, melyek segítik a tanulást

2017. Április 11.

Kisgyermekeknek készített okostelefonos alkalmazásokat válogatott az eduline.hu. A programokkal a kicsik nem csak a betűk és számok világát ismerhetik meg jobban, de a programozás alapjaiba is betekinthetnek.

Alvással jobb a teljesítmény

2017. Április 1.

Kevesebbet alszanak a gyermekek, mint annak idején a szüleik.

Megfelelő körülmények a tanuláshoz – 2. rész

2017. Március 15.

A tanulási eredményeket nem csak a külső, de a belső körülmények is nagymértékben befolyásolják. A csalad.mandiner.hu most csokorba szedte ezeket.

A gyermekek és az alváshiány

2017. Március 13.

Drámaian megugrott az alvászavarral küzdő gyermekek aránya az elmúlt években az orvosok szerint, márpedig ez komoly hatással van fizikai és mentális egészségükre egyaránt.

Megfelelő körülmények a tanuláshoz – 1. rész

2017. Március 12.

A tanulási eredményeket nagyban befolyásolják a külső körülmények, ezért erre nagy figyelmet kell fordítani. A csalad.mandiner.hu most csokorba szedte ezeket.

Fontos, hogy az iskola ki tudja egyenlíteni az otthonról hozott különbségeket

2017. Február 23.

Nagyon fontos kérdés, hogy az iskola ki tudja-e egyenlíteni azokat a különbségeket, amelyeket a gyerekek otthonról hoznak - mondta Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

EZEK A MAI FIATALOK! 2. rész: Jövőtervezés

2017. Február 22.

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről. A Család.hu most sorozatban mutatja be az ötödik magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit.

Sikeres a Senior Program Kaposváron

2017. Február 16.

Folytatódik a Senior Program a Kaposvári Egyetemen. Az elmúlt hat szemeszterben hét tudományterületen, harminchét tudományágban, hatvanhat alkalommal, százhúsz előadás hangzott el – írja a Sonline.