Hadd érje kudarc is a gyereket!

Nyilván senki nem szereti a kudarcot, próbáljuk kerülni, amennyire lehet, pedig nem csak a siker építi a személyiséget, hanem a bukás is. Az iskolának erre is kellene nevelnie, de nem mindig teszi. Tovább »


Többféle segítség a fogyatékos gyermekek szüleinek

Többféle olyan állami segítséget is kaphatnak a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek szülei, amelyek enyhítik a gyermek ellátásának anyagai vonzatait – írta az Emberi Erőforrások Minisztériumára hivatkozva a Magyar Idők. Tovább »


CSOK-kérdések: ha válnak a szülők, nem úszik el a támogatás

Az év elején kibővített CSOK hatalmas sikernek tűnik. Nem véletlen, hogy rengetegen érdeklődnek iránta. Azonban mint minden jogszabály, ez is kíván némi értelmezést. Olvasóink leggyakoribb vagy legtöbbeket érintő kérdéseire válaszolunk ebben a sorozatban a szakértők segítségével.

Tovább »


A kormány támogatja az egyszülős családokat

A kormány támogatja az egyszülős családokat, nem elítélni, hanem segíteni kell az ilyen családokat és az egy szülő által nevelt gyermekeket – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tovább »6,6 milliárd forint a szünidei gyermekétkeztetésre

Jövőre 6,6 milliárd forint jut szünidei gyermekétkeztetésre, az összeg mintegy két és félszer annyi, mint 2010 előtt – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Tovább »
Két magyar iskola kapott támogatást Indiától

Tizenötezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot adományozott a Magyarországon tartózkodó Mohammad Hamid Anszari, az Indiai Köztársaság alelnöke két magyar iskolának – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága. Tovább »


A CSOK pörgeti a piacot

A CSOK kibővítése és az új építésű lakásokra vonatkozó áfatartalom csökkentése jelentősen felpörgette a hosszú éveken át téli álmot alvó újlakás-piacot, ez azonban az árak emelkedését is magával hozta. A Portfolio megvizsgálta, milyen áron kínálják az egyes budapesti kerületekben az új építésű lakásokat, valamint az is, hogy a kormány által nyújtott támogatás hol, mennyivel viszi előre a háromgyerekes családokat az új otthon megvásárlásának irányába. Tovább »