2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

tamogatas

Június 30-ig lehet pályázni az üdülési támogatásra

2017. Június 8.

Az Erzsébet program keretein belül akár már a nagyszülők is pályázhatnak az üdülési támogatásra. A részletekről a hirado.hu számolt be, Erdős Balázst, a program pályázati programvezetőjét idézve, aki a Kossuth Rádió Napközben című műsorában beszélt a megújult pályázatról.

84 millióval támogatják a hátrányos helyzetű gyerekeket

2017. Június 7.

Több mint 84 millió forint odaítélésről döntött támogatási programok elfogadásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) Magyar Egyesület közgyűlése. A pénzzel több ezer hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek életkörülményeinek javításához járul hozzá - közölte a szervezet.

CSOK-kérdések: elbuktam a szocpolt, most kérhetem a CSOK-ot?

2017. Május 17.

A lassan másfél éve igényelhető CSOK iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. És ugyan számtalan helyen kaphatunk információt a támogatás feltételeiről és részleteiről, az egyedi élethelyzetek, igények miatt sok esetben nehéz személyre szabott megoldásokkal és értelmezéssel találkozni.

Félmilliárd forint jut múzeumok támogatására

2017. Május 10.

Két nagy pályázati program keretében 506 millió forintos összeg áll rendelkezésre a muzeális intézmények támogatására - jelentette be a kultúráért felelős államtitkár Komlón.

Emmi: a kormány segít az édesanyáknak

2017. Május 7.

A kormány minden élethelyzetben az édesanyák mellett áll, különféle támogatásokkal, adókedvezményekkel és a bölcsődékre jutó összeg megduplázásával segíti őket - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Egymilliárdból támogatja a kormány a külhoni családi vállalkozásokat

2017. Április 11.

Egymilliárd forintot szán idén a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni magyar családi vállalkozások megsegítésére - jelentette be kedden egy nagyváradi fórumon Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

Uniós program segíti a fogyatékkal élők szakszerű tájékoztatását

2017. Március 25.

Több mint hárommilliárd forintos uniós támogatást kapnak a család- és gyermekjóléti központok.

Széleskörű összefogás a sérült gyermekekért

2017. Március 25.

Mintegy 5 millió forint gyűlt össze azon a jótékonysági árverésen, melyet a Budapesti Korai Fejlesztő Központ javára szerveztek pénteken este. Czeizel Barbara gyógypedagógus, a Korai fejlesztésért, gyermekkori intervencióért felelős miniszteri biztos, és egyben a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője a csalad.hu-nak elmondta: az intézményben fogyatékos, koraszülött, és autizmussal élő kisgyermek diagnosztikájával és terápiájával foglalkoznak, egészséget veszélyeztető épületben. 400 millió forintra lenne szükség ahhoz, hogy méltó körülmények között fogadhassák a gyermekeket.

Munkahelyi bölcsödék létrehozását támogató pályázat indul

2017. Március 21.

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek, a pályázat keretösszege hatmilliárd forint - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Több mint ezer milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

2017. Március 20.

Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett.

Ötmilliárdos többlettámogatás jut a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

2017. Március 10.

Mintegy ötmilliárd forint többlettámogatást biztosít a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatóknak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hamarosan elérhetőek az új tehetséggondozási pályázatok

2017. Február 22.

A Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum hétfői ülésén egyhangúlag elfogadták a Nemzeti Tehetség Program keretében 2017-ben kiírásra kerülő pályázatok forrásfelosztásának és ütemezésének javaslatát. Ebben az évben a hazai költségvetési források keretében - a 2015. és 2016. évhez hasonlóan - ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Program céljainak megvalósítására.

Február végén újra pályázhatnak a háztartások

2017. Február 14.

Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Februártól folytatódik az Otthon Melege Program

2017. Január 26.

Folytatódik az Otthon Melege Program, az új pályázatok vélhetően február végén jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden olyan eszköz belefér, ami legalább 1 kilowatt óra energiát meg tud takarítani - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Melyik cafeteria lehetőséget válasszam?

2017. Január 19.

Az év elején dönthetik el a munkavállalók, hogy milyen cafeteria elemeket választanak. Az érintetteknek érdemes megfontolni a lakáscafeteria megjelölését, hiszen a lakáshitel törlesztése, lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely gyakorlatban azt jelenti, hogy semmilyen közterhet nem kell fizetni utána. Az adóhivatalhoz beérkezett adatok szerint 2015-ben a vállalkozások mintegy 12 milliárd forintnyi lakáscafeteriával, közel 28 ezer munkavállalót támogattak.