2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

tamogatas

Tízmilliárd forint fölé emelkedik jövőre a nemzetiségek támogatása

2017. November 21.

Jövőre több mint tízmilliárd forintra emelkedik a magyarországi nemzetiségek támogatásának összege - közölte az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága keddi ülésén.

Tizenkétmilliárd forint egyházi és civil szervezeteknek

2017. November 16.

Tizenkétmilliárd forint fejlesztési forrással támogatja az egyházi és civil szervezeteket a kormány a társadalmi együttműködés előmozdítása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten.

Több millió forinttal csökkenhet a nagycsaládok jelzáloghitele 2018-tól

2017. November 15.

Több millió forinttal is csökkenhet a nagycsaládosok, három vagy többgyermekesek lakáscélú jelzáloghitele, az erről szóló kormányrendelet a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

Negyvenmillió forinttal támogatja az Emmi a Magyar Hospice Alapítványt

2017. November 13.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 40 millió forinttal támogatja a Magyar Hospice Alapítványt a miniszteri tartalékkeret terhére - közölte az alapítvány.

Támogatás a fogyatékossággal élők közlekedéséért

2017. November 7.

A kormány mintegy 180 millió forinttal segítette a fogyatékossággal élő embereket támogató szolgálatok buszvásárlását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Vizsgálja a Hospice Alapítvány támogatási kérelmét az EMMI

2017. November 2.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismeri a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány.

4,5 milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek

2017. Október 30.

Mintegy négy és fél milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre - közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

20 zenekar és 88 klub kapott támogatást a Hangfoglaló Programban

2017. Október 26.

Húsz induló zenekar és 88 klub kapott támogatást az NKA Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program új évadának első két alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére összesen 40 millió, a klubok koncertek szervezésére 196,5 millió forintot fordíthatnak.

Orbán Viktor: Háromezer milliárd forint maradt a magyar családoknál

2017. Október 14.

2010 óta több mint háromezer milliárd forint maradt a magyar családoknál - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Figyelő Top200 díjátadó gálán a figyelo.hu szombati tudósítása szerint.

136 millió forintot kapnak járási múzeumok

2017. Október 10.

Pályázati úton 136 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járásszékhely múzeumok 2017. évi szakmai programjait - közölte az EMMI.

Esztergom évi 80 millióval támogatja a szülészeti osztály megmaradását

2017. Szeptember 19.

Az esztergomi önkormányzat évente 80 millió forinttal támogatja a Vaszary Kolos Kórház szülészeti osztályának megmaradását. Ez az összeg az osztályon dolgozó szakorvosok bérére és az ügyeleti ellátás díjaira fordítható - tájékoztatott a polgármester a képviselő-testület keddi döntéséről.

Támogatja a kormány a fogorvosokat

2017. Szeptember 4.

A kormány a fogorvosok mellett áll, az egészségügyi alapellátás átfogó megerősítése keretében az állami ellátásban dolgozó fogorvosok számára többlettámogatást, praxisvásárlási, illetve letelepedési támogatást biztosít.

42 millió forint a táncművészet támogatására

2017. Augusztus 24.

A professzionális táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati úton 42 millió forinttal támogatja - közölte az EMMI.

Közel 60 millió forint határon túli színházaknak és táncegyütteseknek

2017. Augusztus 22.

Idén a határon túli színházak és professzionális táncegyüttesek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását összesen 57,5 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Két nap alatt 2,5 millió forint gyűlt össze az iskolakezdésre

2017. Augusztus 17.

Az első két napban 2,5 millió forint érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! címmel, hatodszorra meghirdetett országos pénzadománygyűjtésére - mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.