Egyre több az örökbefogadás itthon

Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Tovább »


Hadd érje kudarc is a gyereket!

Nyilván senki nem szereti a kudarcot, próbáljuk kerülni, amennyire lehet, pedig nem csak a siker építi a személyiséget, hanem a bukás is. Az iskolának erre is kellene nevelnie, de nem mindig teszi. Tovább »A szülői bakancslista

Vannak olyanok, akik hófödte csúcsokat terveznek megmászni, aztán akadnak olyanok is, akik hátizsákkal járnák be a világot. Kisgyerekes szülőként azonban ennél jóval egyszerűbb vágyakat dédelgetnek az emberek… Tovább »


Eltilthassák-e a gyerekek szüleiket a posztolástól?

A büszke szülők szerte a világon folyamatosan pakolják ki a fotókat a különböző közösségi oldalakra a gyerekeikről, és ezt sokan teljesen rendben lévőnek tartják. A jelenség azonban komoly kérdéseket vet fel, és nem feltétlenül a legkellemesebbeket.

Tovább »


Újszülöttek karácsonyi zokniban

Hagyományos pólya helyett túlméretezett karácsonyi zoknikba csomagolja az újszülötteket az ünnep alkalmából két kaliforniai kórház, hogy ezzel is fokozza a szülők örömét – olvasható az nlcafe.hu-n. Tovább »

Hol a boldogság mostanában? – A boldogságkeresés útjai

Kopp Mária és Skrabski Árpád gyermekei, Skrabski Fruzsina és Luca egy új, bővített kiadásban tették közzé a szüleik jól bevált útmutatásait, amivel segítenek az érett személyiség kialakulásától elkezdve, a harmonikus párkapcsolaton át egészen a családalapításig. Tovább »