Súlyos kérdés, avagy a szülők rémálma

A túlsúlyos édesanyák jelentős része nem veszi észre, hogy gyermeke is duci – állapította meg egy Amerikában készült felmérés. A válaszadók fele érezte úgy, hogy nincs a kicsi súlyával semmi baj, pedig volt. Az átlagos testtömegű szülőknél sokkal kisebb volt a tévedési arány. Tovább »
Az altatás rémálmai

Az altatás kérdése sok szülő számára ér fel rémálommal és hiába a rengeteg szakértő, kutató, okos ember, aligha van jó megoldás arra, mit is tegyünk, ha a gyerek nem alszik el, vagy rendszeresen felébred éjszaka. Az elmélet azt mondja, hogy hagyjuk sírni, majd abbahagyja, és elalszik. Szülőként viszont az ember hajlamos azt gondolni, hogy akik ezt az elméletet kidolgozták, nem hallották még a saját gyermeküket elkeseredetten sírni. Tovább »


Mi jár a kicsit idősebb anyukák fejében?

Manapság egyre jobban kitolódik a szülővé válás időpontja. Ami egyfelől jó dolog, másfelől viszont olyan félelmeket, aggodalmakat is generálhat, amelyek a fiatal szülők számára ismeretlenek.  Tovább »

Egyre több az örökbefogadás itthon

Két év alatt közel 15 százalékkal nőtt az engedélyezett örökbefogadások száma, az emelkedés egyértelműen az állami szakellátásból történő örökbefogadásoknál tapasztalható – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Tovább »


Hadd érje kudarc is a gyereket!

Senki nem szereti a kudarcot, próbáljuk kerülni, amennyire lehet, pedig nem csak a siker építi a személyiséget, hanem a bukás is. Az iskolának erre is kellene nevelnie, de nem mindig teszi. Tovább »