2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

szulo

Hogyan lehet sikeres vállalkozás a gyereknevelés?

2017. Június 25.

Amikor az ember céget alapít, vállalkozást indít be, senki nem csodálkozik rajta, ha előre kiszámítja a költségeket, a tervezett bevételt, a várható hasznot. Megpróbálja meghatározni azt is, hogy a befektetés időben hol éri el a fedezeti pontot, mikortól fog a vállalkozásból profitálni. Ha az üzleti életben nem lepődünk meg ezen a tudatos hozzáálláson, miért nem alkalmazzuk ugyanazt a magánéletben, a gyereknevelésben? - idézi a csaladhalo.hu a Family magazint.

„A szülőség legyen a társadalmi közbeszéd része”

2017. Június 18.

A szülői-családi tanácsadói képzésről, amely a nemrég megnyílt, Nő-Köz-Pontok létrehozásáról szóló EFOP pályázathoz is kapcsolódik, kérdezte az ötletadót, Cserey Miklóst a csaladhalo.hu.

Igazoljon a szülő vagy sem? – a gyermekorvos szemével

2017. Június 7.

Olvasom a kedves anyukák kesergését az iskolai igazolásokról. Régóta praktizáló gyermekorvosként csak egyetérteni tudok velük. Csakhogy az igazolást nem a gyermekorvos akarja kiállítani, hanem az iskola várja el! - írja dr. Dobó Márta gyermekorvos a csaladhalo.hu-n.

Szórakoztató olvasmányok elsősöknek, hogy ne felejtsék el nyáron a betűket

2017. Május 28.

Ha nem olvas nyáron, őszre mindent elfelejt. Mivel veheti rá a szülő a gyermekét az olvasásra?

A lelkes apák kisbabái gyorsabban tanulnak

2017. Május 23.

Nagyon fontos az édesapa részvétele már a gyermek egészen kicsi, pár hónapos korában. Nem mintha ezzel kapcsolatban eddig olyan sok kérdőjel lett volna bennünk, ám most egy tanulmány megerősítette a hatásokat.

Nagyszülők kontra friss szülők

2017. Május 14.

Amikor két szerelmes fiatal szorosabbra fűzi egymással a szálakat, akkor a szülők fel szokták tenni a kérdést: esküvő mikor lesz? Miután véget ér a Nagynap, és lecsengett a mézeshetek szárnyaló bája is, akkor jön a következő kérdés a leendő nagyszülőktől: mikor jön már az unoka?

Előzze meg a testvérféltékenységet!

2017. Május 7.

A kezelésnél mindig sokkal hatékonyabb a megelőzés. Nincs ez másként a testvérféltékenységgel sem. Fontos, hogy erre az időszakra felkészüljön a szülő, hiszen pengeélen táncol.

Örömmel zenélés, zenével nevelés – interjú a Ringató alapítójával és lányával

2017. Május 7.

Kevés olyan magyar édesanya van, aki ne ismerné a Ringatót, legalább hallomásból vagy személyesen, de nem mindenki tudja, hogy ki is az országos hálózat alapítója. Gállné Gróh Ilonát és lányát, Gáll Viktória Emesét a Családháló kérdezte.

Így neveljünk sikeres gyermeket!

2017. Május 7.

Bár a gyermeknevelésre nincs biztos recept, de van néhány olyan pszichológiai kutatás, amely szerint bizonyos tényezőkre mindenképp érdemes figyelni.

Tényleg nehéz szülőnek lenni, és ha igen, akkor miért?

2017. Május 7.

Stabil iránytűnek tekinthetjük a mondást, hogy „az egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog gyerekből lesz, egészséges lelki életű, kiegyensúlyozott, boldog felnőtt”- írja Cserey Miklós a Csalad.mandiner.hu-n.

Jó tudni az általános iskolai beiratkozásról

2017. Április 14.

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az általános iskolai beiratkozásról és az első évfolyamról.

Az anyós, az apa, az ő anyja, és a puskaporos hordó

2017. Március 25.

Ez nem egy western film címe, hanem egy lehetséges szokásos családi helyzet az első gyerek megszületésekor.

Súlyos kérdés, avagy a szülők rémálma

2017. Március 6.

A túlsúlyos édesanyák jelentős része nem veszi észre, hogy gyermeke is duci - állapította meg egy Amerikában készült felmérés. A válaszadók fele érezte úgy, hogy nincs a kicsi súlyával semmi baj, pedig volt. Az átlagos testtömegű szülőknél sokkal kisebb volt a tévedési arány.

35 százalékkal több iskolában használják az e-naplót

2017. Február 26.

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára szerint egyre népszerűbb e-napló rendszer az iskolákban, a 2016/2017-es tanévben már 1099 intézmény állt az elektronikus rendszerre, 35 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Családkép a médiában: az idilli, a botrányos és a szenzációs - Interjú Aczél Petrával

2017. Február 23.

A média sztereotip módon ábrázolja a családot, pedig az élet nem harminckét fogú mosolygások sorozata, leginkább úgy szép, hogy nehéz. Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének igazgatója, egyetemi tanára adott interjút a Budapestimaminak.