2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

sport

Három fiatal sportoló a Tehetségprogram győztesei

2017. November 21.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen indított Szentkirályi Tehetségprogram nyerteseit hattagú kuratórium, köztük Kovács Katalin kajakozó, Darnyi Tamás úszó és Majthényi Szabolcs vitorlázó választotta ki. A Szentkirályi bízik benne, hogy a három kiválasztott fiatal ott lesz a jövő olimpiai bajnokai között.

Minden harmadik tinédzser abbahagyja a rendszeres sportolást

2017. November 14.

Szakértők, sportpszichológusok évtizedek óta vizsgálják, mi motiválja a fiatalokat a mozgásra. Bár átfogó hazai kutatás nem készült a témáról, a külföldi eredményeknek Magyarországon is van létjogosultsága. Az Egyesült Államokban a Michigani Egyetem professzorai Martha Ewing és Vern Seefeldt már a nyolcvanas évek végén összegyűjtötték, melyek a legfontosabb tényezők, amelyek mozgásra ösztönzik a fiatalokat. Ezek között a legerősebb az öröm- és élményszerzés, valamint a mozgáskészség fejlődése. A felnőttekkel szemben a fiataloknál nem jelenik meg elsődleges motivációként az egészség megőrzése.

A természet, a barátság és a mozgás családi kupaktanácsa, avagy: CoffeeRUN

2017. November 12.

Családi sportprogramot keres? Túrázna egyet az erdőben? Fogyni szeretne, vagy csak többet mozogni, közös utakat róni jó társaságban, friss levegőn? Apának cimbik kellenek gőzkieresztő nyargalásokhoz? Anya megismerkedne a saját erejével, új ösvényekkel, a terepfutás kihívásaival? Ha akár egyszer is igennel felelt, akkor jó helyen jár. Itt a CoffeeRUN!

Hívjuk sportolni a nagyszülőket!

2017. Október 22.

Sokkal inkább az életmód, és kevésbé az öröklött hajlam befolyásolja az egészségi állapotot. Erre hívta fel a figyelmet egy kiadványban Monspart Sarolta. A világbajnok távfutó szerint fontos, hogy a nagyszülők sportolással, egészséges életmóddal minél tovább a család aktív részesei legyenek.

Ismét fogyatékossággal élő sportolókkal futott együtt az EMMI csapata

2017. Október 16.

A Spar Budapest Maraton az egyik legnagyobb hazai szabadidősport-rendezvény, mely a hagyományoknak megfelelően idén is két napon át tartott. 81 országból több mint 30 ezren vettek részt a nagyszabású futóeseményen, de rengeteg kísérő és szurkoló követte az eseményeket az utak mentén is. A rekordszámú nevező ismét jó példa arra, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté válik.

Minden családot vár születésnapján a jégkorong szövetség

2017. Szeptember 19.

Az idén 90 éves Magyar Jégkorong Szövetség a Budapest Sportarénában is megünnepli születésnapját szeptember 30-án. A magyarok vendégül látják a lengyel férfi és női felnőtt válogatottat, de itt lesz Finnország öregfiúk csapata is világsztárokkal.

50 településen épül tornaterem

2017. Szeptember 18.

A sport nemcsak nevel, de egységet, közösséget is teremt, megtanítja a gyermekeket egymásért küzdeni, ezért is fontos, hogy ma csaknem 50 településen zajlik iskolafejlesztési beruházás hazánkban – mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban megépült Zichyújfalui Fekete István Tagiskola új tornatermének átadóünnepségén. 

Sportünnep a Nagy Sportágválasztó

2017. Szeptember 16.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó 21. alkalommal nyitotta meg kapuit. A rendezvény a sportágak közös ünnepe, ahol rekordszámú, 115 sportág mutatkozik be a hétvégén – áll a Sportért Felelős Államtitkárság közleményében.

Ideje kialakítani a gyermekek órarendjét

2017. Szeptember 14.

Az iskolakezdés után egy-két héttel érdemes kialakítani a diákok délutáni órarendjét is.

Kétszer annyi gyermek sportol igazoltan az országban

2017. Szeptember 13.

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban

2010 ót. 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Már gyermekkorban érdemes tenni a szívinfarktus megelőzéséért

2017. Szeptember 12.

A túlsúlyos gyermekkor egyenes út a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, akár már egész fiatalon is. Mivel a Magyar Kardiológusok Társasága szerint nem lehet elég korán kezdeni a prevenciót, a Szívünk Napjára fiataloknak hirdet programot. 

Több sportágnak is helyszínül szolgálnak a Honvédelmi Sportközpontok

2017. Szeptember 7.

A Honvédelmi Sportközpontok létrehozásának célja, hogy a sporton keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kifejezetten önkéntes alapon - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Szabó Tünde: sikerpályán a sport utánpótlás

2017. Szeptember 6.

A sportért felelős államtitkár értékelése szerint a 81 arany-, 84 ezüst- és 63 bronzérem mutatja a magyar utánpótlássport nagyszerű eredményeit, amelyeket 32 ifjúsági, kadet, junior és serdülő Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy olimpiai eseményen szereztek, csak a nyári hónapok alatt.

Kell a sport idős korban is, de figyelemmel

2017. Augusztus 24.

Befejeződött a FINA 2017-es Masters Vizes Világbajnokság, amelynek kapcsán az idősebb korosztály sportéletébe is közeli betekintést nyertünk. Ennek apropóján hívja fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága arra, hogy ugyan az idősebb korosztály számára is fontos a sport, az sokkal nagyobb körültekintést és egészségügyi kontrollt igényel.

Már a gyermekek is fogyókúráznak

2017. Augusztus 23.

A gyermekeknek csak harmada fogyaszt minden nap gyümölcsöt, de ugyanennyien esznek édességet. Eközben a kamaszoknál fontos szempont a fizikai megjelenés, aminek érdekében nem riadnak vissza a fogyókúrától. A koplalást a rendszeres testmozgással és az egészséges táplálkozással kell és lehet megelőzni. Ebben a szülők felelőssége sem elhanyagolható.