2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

sport

A megyei kórház gyermekosztályát támogatja két székesfehérvári jótékonysági rendezvény

2016. November 14.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély bevételéből, amelyhez a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozhatnak a II. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői.

Mikor kezdjen sportolni a gyerek?

2016. November 14.

Az nem kérdés, hogy kell-e rendszeres mozgásra szoktatni a gyermeket, az azonban nem mindegy, mikor és mivel kezdi, hogyan találjuk meg számára az „igazi”-t; amit később is boldogan csinál.

Nem tévéznek, de sajnos nem is olvasnak a gyerekek

2016. Október 28.

Barátaikkal, sportolással, internetezéssel és számítógépes játékokkal töltik legszívesebben szabadidejüket a 6–15 éves gyerekek, miközben a könyvolvasás, de még a tévénézés is a legkevésbé népszerű tevékenységek közé került – derül ki az OMV reprezentatív felmérésből.

A víz kerül a középpontjába a szabadidős fejlesztéseknek

2016. Október 27.

Átfogó programot indít a családok és az iskolai tanulók magyarországi vízi szabadidősportjához kapcsolódva a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Természetes, eredeti ízeket a menzákra!

2016. Október 16.

Az alapanyagok - a zöldségek és a gyümölcsök - eredeti ízére kell helyezni a hangsúlyt a gyermekétkeztetésben, ezért van szükség a cukor mellett az édesítőszerek csökkentésére is - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikus Szövetség Tudományos Bizottságának elnöke.

A Tompítás művészete - dzsúdó ezer iskolában

2016. Október 10.

Az alternatív kerettanterv részeként a tervek szerint három év múlva már ezer iskolában oktathatják a cselgáncs alapjait, indul a Tompítás művészete program - erről tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség.

Maraton 35 felett? Vigyázzon a szívére!

2016. Október 5.

Az utóbbi években egyre többen indulnak maratoni futóversenyeken, azonban kevés szó esik a hosszútávfutás esetleges káros hatásairól. A testmozgás jót tesz a közérzetnek, levezeti a stresszt, segít a testsúlykontrollban, így az egészségre gyakorolt jótékony hatását senki sem vitatja. Ám 35 éves kor felett veszélyes lehet túlzásba vinni, mert rendszeres orvosi kontroll nélkül komoly szívproblémákhoz is vezethet.

Télies sportorvosi tanácsok

2016. Október 5.

A ruházattal és meleg védőitalokkal is fel kell készíteni a szervezetet arra, ha hűvösebb időben végzünk sporttevékenységet – mondta az InfoRádiónak az Országos Sportegészségügyi Intézet Teljesítmény-diagnosztikai Kutató Osztály vezetője. Kovács Péter kiemelte, hogy az elmúlt napokban tapasztalt lehűlés drasztikus változás, az alkalmazkodás pedig kihívás a sportolók számára.

Apának is szüksége van lazításra

2016. Október 3.

A kisbaba sok figyelmet, törődést igényel, ami a kezdeti időszakban nagyon megterhelheti mindkét szülőt. Senki nem vitatja, hogy az édesanyának szüksége van olykor néhány óra kikapcsolódásra, amikor nem csak a baba körüli teendők járnak a fejében. De mi a helyzet az édesapákkal? A csalad.mandiner.hu abban próbál segíteni, hogy lazíthatnak időnként az apukák is.

Fitbalance Kids az Arénában

2016. Október 1.

A Fitbalance a mozgás fontosságát, az egészség megőrzését tartja fontosnak. Ezért minden évben kétszer majdnem száz különböző fitnesz óra típussal várja a mozgás szerelmeseit.

Negyedmillió gyereknek sporttal ért véget a hét

2016. Szeptember 30.

A kontinensen összesen több mint egymillió diák, Magyarországon csaknem ezer oktatási intézményben majdnem 250 ezer általános és középiskolás sportolt legalább 120 percet pénteken, az Európai Diáksport Napján.

Lovas eszközöket kapott a fóti lovasterápiás központ

2016. Szeptember 23.

Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence országgyűlési képviselő. Az eszközöket pénteken a fóti központban vették át a gyerekek.

Hogyan tesszük tönkre a gyermekeink sportolását?

2016. Szeptember 22.

Áll a szülő a pálya szélén, és saját álmait álmodja a gyermekébe. Az már nem mindig fontos, hogy a nebuló mit szeretne.

A sport legyen a tiéd!

2016. Szeptember 19.

Idén immáron 14. alkalommal rendezik meg a Sport Legyen a Tied! Program, amely látványos sportbemutatóval az őszi tanév kezdetén Nyíregyházára érkezett először.

„Fuss magadért egy kört” – három város, három cél

2016. Szeptember 19.

Magyarországon 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Az egészségügyi dolgozók 16 nap alatt 1600km-et futnak, hogy felhívják a figyelmet a sport fontosságára. A futáshoz az utolsó napon, október 2-án csatlakozhat bárki, aki szeretne futni magáért egy kört.