Otthon helyett család

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »A korábbi összeg tízszerese jut az iskolatej programra

A kormány 2010 óta tízszeresére növelte az iskolatej programra biztosított összeget, idén 4,2 milliárd forintot fordítanak erre a költségvetésből – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az M1-en.  Tovább »Ők az új Törőcsik Mari-ösztöndíjasok

Messaoudi Emina és Kurely László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói részesültek idén Törőcsik Mari-ösztöndíjban, az elismerést jelképező okleveleket Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára adta át pénteken Budapesten. Tovább »


Csak jót várhatunk az e-egészségügytől

A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) – mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »


NépmesePontok

A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben. Tovább »


Teljesen megújul a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor

A kormány az idén több mint ötmilliárd forintot fordít a gyermekek üdültetésére az Erzsébet- táborokban -jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A Híradónak azt mondta, hogy a zánkai és a fonyódligeti táborban 21. századi körülményeket teremtenek. Tovább »


Lego módszertant vezetnek be az iskolákban

Világszerte bevált, több tantárgynál is alkalmazható oktatási módszertan érkezhet a magyar iskolákba a kormány és a Lego Manufacturing Kft. által 2016 novemberében kötött megállapodásnak köszönhetően. Tovább »