2017-11-25 08:00:00 Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

retvari-bence

Már viszi a postás az Erzsébet-utalványt

2017. November 23.

Ma kezdődik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványok kézbesítése – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese.

Csaknem hatvanezer család kapott csok-ot

2017. November 11.

59 ezer család 162 milliárd forint összegben vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) annak 2015. júliusi bevezetésétől 2017 szeptemberéig – derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkárának írásbeli válaszából.

Több tízezer édesanyának segít a munkahelyvédelmi akció

2017. November 11.

Évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

Csökkentik a gyermekhalandóságot a kórházi fejlesztések

2017. November 7.

Töredékére csökkent Magyarországon a gyermekhalandóság az elmúlt évtizedekben, míg 1990-ben ezer élve születésre vetítve 17 eset volt, tavaly ez a harmadára, 5-re csökkent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hozzátette: ez az érték megfelel az európai átlagnak, amely a világon a legalacsonyabbak között van.

Az Arany-emlékév segít a magyar kultúra újrafelfedezésében

2017. Október 27.

Az Arany-emlékév segít a magyar kultúra újrafelfedezésében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalmon, A Magyar Nyelv Múzeumában, ahol Aranyul - Toldi Miklós és a magyar nyelv címmel nyílt kiállítás pénteken az Arany-emlékév keretében.

Rétvári: a munka és a családok támogatása a kivezető út

2017. Október 17.

A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Gyógypedagógusok kerestetnek

2017. Október 14.

Célzottan szólítja meg a kormányzat a gyógypedagógus-hallgatókat annak érdekében, hogy tovább emelkedhessen a gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézményekben és a pedagógiai szakszolgálati intézményekben foglalkoztatott gyógypedagógusok száma – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára képviselői írásbeli kérdésre válaszolva.

Közel kétszáz üres háziorvosi praxist sikerült betölteni

2017. Október 13.

Az elmúlt években az alapellátásnak biztosított pluszforrásoknak, célzott pályázatoknak köszönhetően 198, hosszú távon üres háziorvosi praxist sikerült betölteni az országban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára csütörtökön Miskolcon egy egészségügyi alapellátásról szóló konferencián.

Egyre népszerűbbek az iskolai témahetek

2017. Október 11.

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

Még több turista utazhat a börzsönyi kisvasúton

2017. Október 8.

Két és félmilliárd forintból fejlesztik a kisvasutakat a Börzsönyben - ezt Rétvári Bence jelentette be, a több mint 100 éves nagybörzsönyi kisvasút újraindításának 15. évfordulóján.

Erdő Péter: A hívő közösség meggyőződése az alapja az egyházi iskolák működésének

2017. Október 7.

A hívő közösség ereje és meggyőződése az alapja az egyházi iskolák hiteles működésének, ugyanakkor a jól működő, hiteles egyházi iskolák erősítik a hívő közösséget – mondta Erdő Péter bíboros, prímás a Katolikus Pedagógiai Intézet fennállásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett gálaműsoron Budapesten.

Rétvári: egyre több a pedagógus

2017. Október 6.

A béremelések, illetve az életpályamodell bevezetésének a hatására az elmúlt években több ezerrel nőtt a pedagógusok száma - jelentette ki Rétvári Bence pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Megemelt béreket kapnak a pedagógusok a napokban

2017. Október 5.

A napokban utalják a pedagógusoknak az életpálya alapján emelt bérüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a pedagógusok világnapján, csütörtökön tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Több száz milliárd forint jut kórházfejlesztésekre

2017. Szeptember 25.

A következő években több száz milliárd forintot fordítanak a budapesti és Pest megyei kórházfejlesztésekre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Rétvári Bence: Csökkenthető a diákok túlterheltsége

2017. Szeptember 23.

Egyre többen hangoztatják, hogy tarthatatlan a diákok túlterheltsége, amelyért a kormányzatot teszik felelőssé. A tény ezzel szemben az, hogy a gyermekek terhelése a mai magyar oktatási rendszerben az iskola, a pedagógusok és a szülők közös döntésén múlik - írja a Magyar Idők.