2017-06-30 00:00:00 10. Győrkőcfesztivál

retvari-bence

Mennyit legyen a kismama szülés után a kórházban?

2017. Június 22.

A kormány szülői és egészségügyi szakmai szervezetek kérésére társadalmi egyeztetésre bocsátotta azt a javaslatot, amely szerint a szülő nők saját kérésükre, komplikációmentes szülés és az orvos jóváhagyása esetén már 24 óra után újszülöttjükkel együtt elhagyhatnák a kórházat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget

2017. Június 21.

Egyre többen szereznek egyre magasabb fokú végzettséget Magyarországon - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Több vizet isznak a gyerekek

2017. Június 14.

Az elmúlt években egyértelműen nőtt a gyerekek tudása az egészséges életmóddal kapcsolatosan, jelentősen csökkent a cukros üdítőitalok és érdemben nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden vizsgált korosztály esetében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Dunakeszin, a vízfogyasztást népszerűsítő program zárórendezvényén.

Kevesebben füstölögnek

2017. Június 13.

Csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében egyaránt az elmúlt években – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Emelés mellett nyugdíjprémium is szerepel a jövő évi költségvetésben

2017. Június 6.

Több mint 32 milliárd forint juthat nyugdíjprémiumra 2018-ban. Most először szerepel ilyen forrás a büdzsé tervezetében - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.

Jövőre 97 milliárd forinttal több jut az oktatásra

2017. Június 3.

A 2018-as költségvetés 97 milliárd forintos többletforrást biztosít az oktatási ágazatnak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, 2010-hez képest 2018-ban több mint 550 milliárd forinttal jut több az oktatás teljes területére.

Az élet alapvető európai érték legyen - Budapesten tartotta fórumát a One of Us szervezet

2017. Május 27.

Az új világrend: család és élet a kulturális vita középpontjában - ez a mottója a One of Us – Egy Közülünk szervezet II. Európai Életvédő Fórumának, amelyet a Családok Budapesti Világtalálkozója keretében rendeztek meg szombaton. A konferenciára 27 országból érkeztek politikai és szakmai vezetők, magyar és európai civil szervezetek, valamint egyházi résztvevők. A One of US a ProLife mozgalmak legnagyobbika Európában.

Rétvári Bence: A család a legfontosabb nemzeti erőforrás

2017. Május 25.

A politikai az emberből indul ki, nem a profitnövelésből. Ha az ember van a középpontban, akkor automatikusan ott lesz a család is – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Családok Budapesti Világtalálkozójának csütörtöki nyitórendezvényén, a Budapesti Demográfiai Fórum szekcióülésén.

A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen

2017. Május 21.

2014 óta a különböző óvodafejlesztési pályázatokon több mint száz önkormányzat nyert mintegy 4,3 milliárd forintot, amiből körülbelül háromezer új férőhely jött létre. Bővült az ingyenesen étkezők köre is: összesen mintegy 318 ezer gyermek juthat térítésmentesen ételhez.

A főétkezések között is fontos, hogy egészséges ételt egyenek a gyermekek

2017. Május 20.

A kormány "következetesen mindent megtesz", hogy a gyermekek a lehető legegészségesebb élelemhez jussanak az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Kevesebbet kell várni a műtétekre

2017. Május 17.

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Több mint százezer családnak nem kell adót fizetnie

2017. Május 8.

Mintegy 130 ezer család semmiféle adót vagy járulékot nem fizet Magyarországon, mert a jövedelmi szintjük és a gyermekek számából ez következik.

25 százalékkal nőtt a Határtalanul! programra jelentkezők száma

2017. Május 5.

Egy év alatt 25 százalékkal nőtt a Határtalanul! programra jelentkezők száma - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület és a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma pénteki konferenciáján, Budapesten.

Otthon helyett család

2017. Április 23.

Egyre több gyereknek van esélye intézet helyett családba kerülni - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Olcsóbb gyógyszerekkel mérséklődtek a betegek terhei

2017. Április 20.

Mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív a változás a kormány intézkedéseinek köszönhetően – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.